Τα μεγάλα ερωτηματικά γύρω από την μοιραία (;) πτήση του Εμιλιάνο Σάλα

από Γιώργος Γκάτος

Οσο περνούν οι ώρες, τόσο λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός ο Εμιλιάνο Σάλα και ο πιλότος της μοιραίας (;) πτήσης προς το Κάρντιφ.

Οι αρχές δεν έχουν βρει ακόμα ίχνη ή συντρίμμια από το αεροσκάφος και τα ερωτηματικά γύρω από την πτήση και τις συνθήκες της πληθαίνουν.

Ποιος βρισκόταν στην πτήση;

Το γεγονός ότι ο Αργεντινός βρισκόταν στο αεροπλάνο δεν αμφισβητείται πια από κανέναν. Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων παραμένει ακόμα ανεπιβεβαίωτος. Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα 20 minutes στην πτήση επέβαιναν μόνο δύο άτομα, ο Εμιλιάνο Σάλα και ο πιλότος, ονόματι Ντέιβ Ιμπότσον ένας 60χρονος με τρία παιδιά από το Λιντς. Πετούσε αεροσκάφη για διάφορα sky diving κλαμπ στην Αγγλία στο Youtube υπάρχουν αρκετά βίντεο με αυτόν. Ωστόσο παραμένει άγνωστο για ποιο λόγο ήταν αυτός ο κυβερνήτης, αφού στα επίσημα χαρτιά που είχε στην διάθεση του το αεροδρόμιο της Ναντ κατά την άφιξη, το όνομα του δεν αναφερόταν πουθενά!

Υπήρχε δεύτερος πιλότος στο αεροσκάφος;

Το βράδυ της Δευτέρας τρία άτομα πέρασαν τον καθιερωμένο έλεγχο άφιξης στο αεροδρόμιο της Ναντ. Ωστόσο, μόνο ένας πιλότος επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή, ο Ντέιβ Ιμπότσον, ο οποίος δεν ήταν στην αρχική λίστα. Ο τρίτος άνθρωπος που ήταν στα έγγραφα ήταν ο Ντέιβ Χέντερσον ένας πολύ έμπειρος πιλότος, ο οποίος όμως δεν μπήκε ποτέ στο αεροσκάφος!

Για ποιο λόγο; Την Τρίτη ο Χέντερσον ανέβασε ένα μήνυμα στον λογαριασμό του στο Facebook ξεκαθαρίζοντας ότι βρίσκεται εν ζωή. Ωστόσο, μία μέρα μετά, έπειτα από πολλά “περίεργα” μηνύματα απενεργοποίησε τον λογαριασμό του! Διάφοροι άνθρωπο στο στενό του περιβάλλον υποστηρίζουν ότι δεν βρισκόταν ούτε στην Ναντ, ούτε στην Γαλλία γενικότερα.

Τίνος ήταν το αεροπλάνο;

Το αεροσκάφος τύπου Piper Malibu ήταν μοντέλο του 1984. Η Κάρντιφ αρνείται πεισματικά ότι είχε την παραμικρή ανάμειξη σχετικά με την πτήση: “Ζητήσαμε από τον παίκτη αν ήθελε να του κάνουμε κάποια κράτηση σε κάποια εμπορική πτήση, αλλά αρνήθηκε και είπε ότι θα βρει μόνος του τον τρόπο μετάβασης”, δήλωσε ο πρόεδρος της Κάρντιφ Μεχμέτ Νταλμάν στην Wales Online και κατέληξε: “Δεν ξέρω ποιος οργάνωσε το ταξίδι του, σίγουρα όμως αυτή δεν ήταν η Κάρντιφ”.

Σύμφωνα με τους Times, το αεροπλάνο ανήκει στον διάσημο ατζέντη Γουίλι Μακ Κέι, ο οποίος είχε στενή σχέση με τον ουαλικό σύλλογο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο ατζέντης που έκλεισε την μεταγραφή του Σάλα από την Ναντ στην Κάρντιφ.

Γιατί δόθηκε εντολή απογείωσης;

Όπως τόνισε στο Tyc Sports της Αργεντινής, ο κυβερνήτης αεροσκαφών Χόρχε Πολάνκο το να διασχίσεις την Μάγχη με κακό καιρό μόνο με ένα μονοκινητήριο ήταν σκέτη τρέλα. Ειδικά, από την στιγμή που όπως λέγεται το αεροσκάφος απέτυχε τουλάχιστον δύο φορές να απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Ναντ: “Το να διασχίσεις βράδυ τα Νησιά της Μάγχης με κακό καιρό, με έναν μόνο κινητήρα, είναι σκέτη τρέλα. Κάποιος άφησε αυτό το παιδί να κάνει κάτι τρελό και το πιθανότερο είναι να του κόστισε τη ζωή.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι ανόητο. Κάποιος δεν συμβούλεψε καλά τον παίκτη. Είναι σαν να πετάς στην Ανταρκτική τον χειμώνα με ένα μικρό αεροσκάφος, που μπορεί να επηρεαστεί από τον παγετό και να έχει συνέπειες στη μηχανή. Απορώ ποιος επέτρεψε την απογείωση. Είμαι έκπληκτος με αυτό που συνέβη”.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα