Η Μπαρτσελόνα απέκτησε τον παίκτη που θα αλλάξει το ποδόσφαιρο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Tο τελευταίο συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Φρένκι ντε Γιονγκ με τον Άγιαξ είχε διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Βέβαια, την ώρα που έπεφταν οι τζίφρες, τόσο ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής όσο και οι άνθρωποι του Αίαντα γνώριζαν καλά ότι ο θαυματουργός πιτσιρικάς θα αποχαιρετούσε πολύ νωρίτερα το Άμσ

Τελικά η… προφητεία επαληθεύθηκε και ο ηλικίας 21 ετών παίκτης θα μετακομίσει το καλοκαίρι στην Βαρκελώνη, ακλουθώντας το ίδιο δρομολόγιο που έκαναν τόσοι και τόσοι σπουδαίοι Ολλανδοί πριν από αυτόν, με σημαντικότερο όλων τον κορυφαία των κορυφαίων. Τον Γιόχαν Κρόιφ.

Ένα καλό ερώτημα που συνόδευε τον νεαρό, από τις μέρες της Βίλεμ κιόλας, ήταν το “σε τι θέση παίζει”; Και η πιο σωστή απάντηση μάλλον είναι “όπου γουστάρει”. Αν κι έκανε όνομα λειτουργώντας ως ένας ιδιαίτερα τεχνικός σέντερ μπακ, η αλήθεια είναι πως νιώθει και αποδίδει το ίδιο καλά σε οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου κι αν τον πετάξεις. Στο πρόσωπό του πολλοί είδαν ένα κράμα των δύο ποδοσφαιριστών που μονοπώλησαν τις διθυραμβικές κριτικές την δεκαετία του ’70. Ένας συνδυασμός της ψυχραιμίας και της αντίληψης του Μπεκενμπάουερ με τον διορατικότητα και την φαντασία του Κρόιφ. Το όνειρο κάθε προπονητή.

Προτεινόμενα Άρθρα