Ο Μπενίτεθ… σκότωσε τη Σίτι και δίνει το πρωτάθλημα στη Λίβερπουλ!

από Γιώργος Γκάτος

Κανένα περιθώριο για απώλειες δεν έχει η Σίτι και όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τους "πολίτες" στο Σεντ Τζέιμς Παρκ απέναντι στη Νιούκαστλ, όταν στα 24 δευτερόλεπτα ο Αγκουέρο άνοιξε το σκορ, ύστερα από… κάτι σαν κεφαλιά του πεσμένου Σίλβα.

H oμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε βάλει το νερό στο αυλάκι για το “διπλό” που θα την κρατούσε σε απόσταση βολής από τη Λίβερπουλ, όμως το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε εφιάλτη.

Στο 66΄ η άμυνα της Σίτι δεν υπολόγισε σωστά τη φάση και ο Ροντόν με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!

Η… καταστροφή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 80΄. Ο Φερναντίνιο έκανε πέναλτι στον Λόνγκσταφ, ο Ρίτσι ευστόχησε από την άσπρη βούλα και η Νιούκαστλ έκανε την ολική ανατροπή ρίχνοντας παράλληλα στο καναβάτσο την Σίτι!

Έτσι, η Σίτι παρέμεινε στους 56 βαθμούς και στο -4 από τη πρωτοπόρο Λίβερπουλ η οποία το βράδυ της Τετάρτης υποδέχεται τη Λέστερ στο Άνφιλντ με στόχο τη νίκη και το +7 από τους “πολίτες”. Παράλληλα η Νιούκαστλ έφτασε στους 24 βαθμούς και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη.

Προτεινόμενα Άρθρα