Αντίδραση… Ευρώπης!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Ματέο Γκαρσία το γκολ της νίκης για τον ΑΡΗ

Στο ματς όπου ο ΑΡΗΣ έπρεπε να… εμφανιστεί, τελκά το έκανε. Και με τη νίκη του στα “Πηγάδια” το απέδειξε, κάνοντας σημαντικό βήμα για την ευρωπαϊκή έξοδό του. 

Μόλις λίγα 24ωρα μετά την ήττα και την κάκιστη εμφάνιση στη Λιβαδειά, οι “κιτρινόμαυροι” έβγαλαν αντίδραση σε ένα ματς χωρίς αύριο όσον αφορά τον φετινό τους στόχο, επικρατώντας της Ξάνθης με 1-0. Μία νίκη που επαναφέρει την ηρεμία στις τάξεις της ομάδας και της δίνει άλλη ψυχολογία πλέον. Σε μία περίοδο που το είχε πραγματικά ανάγκη. 

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη παρουσιάστηκε με την απαιτούμενη σοβαρότητα κα με λυτρώτη τον Ματέο Γκαρσία που… επανεμφανίστηκε και σκόραρε στο 38′ ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας. 

Μία αλλαγή για τον Ράσταβατς

Η ενδεκάδα της Ξάνθης είχε μόλις μία διαφοροποίηση σε σχέση με το ματς κόντρα στον Παναιτωλικό. Αυτή είχε να κάνει με την επίθεση, όπου ο Κάστρο πήρε τη θέση του Μπρίτο, με τον Μπαριέντος να μεταφέρεται στα αριστερά και τον Σαρπόνγκ να παραμένει στα δεξιά. Ο Καντά ήταν ο επιτελικός μέσος μπροστά από τους Καμαρά και Κοβάσεβιτς που ξεκίνησαν στα χαφ. Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Κασάδο και Σιλά -από τα δεξιά προς τα αριστερά- ήταν οι τέσσερις της άμυνας μπροστά από τον Ζίβκοβιτς.

Με… νέους και Διαμαντόπουλο ο ΑΡΗΣ

Ο Σάββας Παντελίδης έδωσε φανέλα βασικού για πρώτη φορά στους νεοαποκτηθέντες Λάρσον και Ρος ενώ έκανε την έκπληξη με την παρουσία του Δημήτρη Διαμαντόπουλου στην κορυφή της επίθεσης. Ο Σουηδός με τον Γκαρσία ήταν οι δύο εξτρέμ, με τον Ντιγκινί στον άξονα και τους Μπάσα-Σιώπη δίδυμο στα χαφ. Ο Κόρχουτ οπισθοχώρησε για πρώτη φορά στη φυσική του θέση, δηλαδή αυτή του αριστερού μπακ, πλαισιώνοντας την αμυντική τετράδα μαζί με τους Δεληζήση, Ρος και Τζανακάκη ενώ ο Κουέστα ήταν στο τέρμα.

Παιχνίδι… από το 25′ και μετά

Απέναντι σε μία ομάδα που έδινε ελαφρώς περισσότερους χώρους από τον Λεβαδειακό, ο ΑΡΗΣ παρουσίασε μία πιο συγκροτημένη εικόνα. Χωρίς επιπόλαια λάθη, προσπάθησε να παίξει κάθετα αλλά δυσκολευόταν να περάσει την μπάλα στην πλάτη της άμυνας, το οποίο επεδίωξε αρκετές φορές.

Η πρώτη φορά που οι Θεσσαλονικείς πάτησαν επικίνδυνα στην περιοχής της Ξάνθης ήταν στο 28′. Ο Κόρχουτ πέρασε κάθετα στον Γκαρσία και αυτός γύρισε επικίνδυνα προς τον Διαμαντόπουλο και τον Ντιγκινί, χωρίς κάποιος από τους δύο να βρίσκεται στην πορεία της μπάλας.

Η Ξάνθη απάντησε δύο λεπτά αργότερα. Η άμυνα του ΑΡΗ άργησε να γυρίσει με τον Σαρπόνγκ να βγάζει την παράλληλη μέσα στην περιοχή αλλά ευτυχώς δεν βρέθηκε κανένας για να απειλήσει τον Κουέστα.

Ο Γκαρσία είναι πάλι εδώ!

Τα “Πηγάδια” έμελλε να είναι τελικά το γήπεδο στο οποίο θα σημειωνόταν η… επανεμφάνιση του Ματέο Γκαρσία μετά από αρκετές αγωνστικές, δίνοντας μάλιστα στην ομάδα του το προβάδισμα με έναν “κεραυνό” μέσα από την περιοχή. Από το φάουλ του Κόρχουτ και το γέμισμα του Μπάσα στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον Αργεντινό εξτρέμ και αυτός τράνταξε τα δίχτυα του Ζίβκοβιτς για το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Μία φάση με τον Μπρίτο… και αυτό μόνο

Η ευκαιρία του Μπρίτο και η προβολή του που πέρασε ελάχιστα άουτ στο 53′ έδωσε την εντύπωση μίας Ξάνθης που θα αντιδρούσε στο δεύτερο μέρος. Με εξαίρεση όμως αυτή τη φάση και το πρέσινγκ που άσκησε -φυσιολογικά- στα τελευταία λεπτά, δεν πέτυχε κάτι περισσότερο.

Από την άλλη ο ΑΡΗΣ δεν κατέβασε ταχύτητα και συνεχισε στο ίδιο μοτίβο, έχοντας ακόμη τρεις κλασσικές ευκαιρίες για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ. Είτε όμως έβρισκε στον Ζίβκοβιτς είτε στα δοκάρια. 
  

Ευκαιρίες μόνο ο ΑΡΗΣ-Φοβερό δοκάρι ο Μαρτίνες

Στο 58′ ο Σέρβος σταμάτησε δύσκολα το σουτ του 22χρονου εξτρέμ. Τη σκυτάλη πήρε ο Μαρτίνες όταν στο 72′ έπαισε ωραίο σουτ αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης ήταν πάλι εκεί. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός δοκίμασε πάλι στο 83′ να σκοράρει με ένα φοβερό τεχνικό σουτ, το οποίο όμως σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Τάσης (Ηπείρου)

ΒΟΗΘΟΙ: Θεόφιλος Μωϋσιάδης (Ηπείρου) Αθανάσιος Κόλλιας (Ηπείρου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 19′ Σιλά, 38′ Καμαρά, 72′ Μπαξεβανίδης, 90’+5′ Ζίβκοβιτς/ 32′ Μπάσα, 40′ Διαμαντόπουλος, 63′ Γκαρσία, 65′ Δεληζήσης, 86′ Τζανακάκης, 90’+2′ Κουέστα, 90’+7′ Μαρτίνες

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΓΚΟΛ: -/38′ Γκαρσία

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Κασάδο, Σιλά, Κοβάσεβιτς, Καμαρά (76′ Μελιόπουλος), Σαρπόνγκ (63′ Μπρίτο), Καντά (56′ Γέντρισεκ), Μπαριέντος, Κάστρο

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Ρος, Δεληζήσης, Kόρχουτ (84′ Ματίγια), Μπάσα, Σιώπης, Λάρσον (68′ Μαρτίνες), Γκαρσία, Ντιγκινί, Διαμαντόπουλος (78′ Βαλεριάνος)

Προτεινόμενα Άρθρα