My name is… Γκονσάλο Ιγκουαϊν

από Γιώργος Γκάτος

H αλήθεια είναι ότι βρήκε και τα έκανε.

Η ευρισκόμενη σε κατάσταση αποσύνθεσης  Χάντερσφιλντ (10 ήττες στα τελευταία 11 παιχνίδια) ήταν ο ιδανικός επισκέπτης στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ώστε η Τσέλσι να ξεπεράσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το σοκ από το «ντόρτι» στην έδρα της Μπόρνμουθ.

 
Ο σκοπός επετέυχθη για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι, που εκτός από το ευρύ 5-0 είδε τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν να συστήνεται με τον καλύτερο τρόπο στο κοινό της νέας του ομάδας. Ο Αργεντινός στράικερ σκόραρε δις (16’, 69’) και έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Μάριο Στάνιτς (2000), ο οποίος πετυχαίνει δύο γκολ με την φανέλα της Τσέλσι στο πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι.

Για ακόμα μία φορά όμως ο αληθινός πρωταγωνιστής ήταν ο Εντέν Αζάρ. Ο Βέλγος ήταν άπιαστος, είχε 12 στις 12 επιτυχημένες ντρίμπλες, δύο προσωπικά γκολ (45’ πεν, 66’) σε ένα ακόμα απολαυστικό ρεσιτάλ με την μπλε φανέλα.

Ο Νταβίντ Λουίζ που πέρασε ένα εφιαλτικό βράδυ την Τετάρτη, εξιλεώθηκε κάπως με το 5-0 (86’), σε ένα παιχνίδι που ο Μαουρίτσιο Σάρι θα ήθελε να αποτελέσει βάση για μία νέα αρχή.

Την ίδια ώρα, η Μπέρνλι πήρε πίσω όσα στερήθηκε μεσοβδόμαδα στο «Ολντ Τράφορντ», όταν ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-2).

Αυτή τη φορά οι «κλάρετς» ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος, με τον Μπαρνς να ισοφαρίζει με πέναλτι στο τέλος το γκολ του Ρέντμοντ (55’) και να υπογράφει το τελικό 1-1 απέναντι στην Σαουθάμπτον.

Προτεινόμενα Άρθρα