Ετσι θα το… ΠΑΣ καλά

από Νίκος Παπαδόπουλος

Επιστροφή στο… σπίτι για τον ΑΡΗ μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες και τη νίκη επί της Λαμίας. Με τον αντίπαλο της ομάδας αυτή τη φορά, να είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Λίγα 24ωρα μετά το παιχνίδι στην Ξάνθη, οι “κιτρινόμαυροι” καλούνται να δώσουν το τρίτο τους ματς σε διάστημα επτά ημερών, υποδεχόμενοι τους Ηπειρώτες στις 19:00 (AllAboutARIS LIVE, Libero 107,4, ΕΡΤ) για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η ομάδα… ξεκόλλησε από τον προβληματισμό και το βαρύ κλίμα χάρη στο “διπλό” που πήρε στα “Πηγάδια”. Μία νίκη όμως η οποία για να έχει αξία, πρέπει να έχει και συνέχεια σήμερα.

Ο ΑΡΗΣ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της ομάδας του Γιάννη Πετράκη ώστε να παραμείνει τουλάχιστον στην 6η θέση της βαθμολογίας ή ενδεχομένως να ανέβει τουλάχιστον ακόμη μία θέση, παραμένοντας έτσι εντός ευρωπαϊκής “τροχιάς”.

Από τον προβληματισμό, στα χαμόγελα

Η εβδομάδα ξεκίνησε με έντονο προβληματισμό και βαρύ κλίμα στις τάξεις του ΑΡΗ, για να ακολουθήσει η νίκη κόντρα στην Ξάνθη που άλλαξε άρδην το κλίμα και να επαναφέρει έως έναν βαθμό την ηρεμία που έχει ανάγκη η ομάδα ώστε να ξεπεράσει σήμερα ακόμη ένα εμπόδιο.

Το βάρος που έφυγε πάνω από τις πλάτες των παικτών και τον Σάββα Παντελίδη είναι σημαντικό, με τον Ελληνα τεχνικό να έχει ξανά στη διάθεσή του τον Βέλεθ που επέστρεψε στην αποστολή. Αντίθετα, εκτός παρέμεινε για δεύτερο συνεχόμενο ματς ο Μάρτιν Τόνσο.

Η αποστολή του ΑΡΗ: Cuesta, Αναγνωστόπουλος, Mateo Garcia, Diguiny, Fran Velez, Basha, Korhut, Martinez, Matilla, Larsson, Rose, Δεληζήσης, Σιώπης, Διαμαντόπουλος, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Ιντζόγλου, Ανάκογλου.

Με επιστροφές και… φουλ άμυνα ο ΠΑΣ

Η ομάδα των Ιωαννίνων ήρθε ξανά στη Θεσσαλονίκη σε διάστημα μόλις λίγων 24ωρων και μετά το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι Ηπειρώτες βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη και έρχονται σήμερα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για να πάρουν αποτέλεσμα, με τον Γιάννη Πετράκη να μετράει λιγότερες απουσίες από εκείνες του αγώνα της Τούμπας.

Συγκεκριμένα επιστρέφουν οι Νικολιάς, Τζημόπουλος, Αθανασιάδης και Λέο. Αντίθετα, εκτός παραμένουν οι τραυματίες Μιχαήλ, Ξύδας, ο τιμωρημένος Κριζμάν και ο Αποστολόπουλος που παραμένει σε άδεια.

Η αποστολή του ΠΑΣ θα γίνει γνωστή λίγο πριν τη σέντρα του σημερινού αγώνα.

Η “ταυτότητα” του αγώνα

ΑΡΗΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 19η

ΓΗΠΕΔΟ: “Κλεάνθης Βικελίδης”

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

ΒΟΗΘΟΙ: Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών), Αντώνης Δίπλαρης (Καρδίτσας)

4ος: Κωνσταντίνος Κατοίκος

Προτεινόμενα Άρθρα