"Ο ΑΡΗΣ ανήκει στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου"

από Νίκος Παπαδόπουλος

"Αγαπώ από πολύ μικρή ηλικία τον ΑΡΗ"

Ο Θοδωρής Φέρρης είναι από τα πιο γνωστά ονόματα στη βραδινή Θεσσαλονίκη, όπως επίσης και ένας από τους πιο… δηλωμένους φίλους του ΑΡΗ.

Ο γνωστός τραγουδίστης υποστηρίζει από μικρός τους “κιτρινόμαυρους”, για τους οποίους και μίλησε μεταξύ άλλων με συνέντευξη που παραχώρησε στο sdna.gr

Αναλυτικά: 

– Ποια η σχέση σου με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα; 

“Από μικρός λάτρευα τον αθλητισμό. Επαιζα μπάσκετ μέχρι τα 20 μου. Με κέρδισε το τραγούδι όμως. Η σχέση μου πάντως με τον αθλητισμό από τον ρόλο του θεατή παραμένει στενή. Από μικρό παιδί άλλωστε με θυμάμαι με μια αθλητική εφημερίδα στο χέρι. Ακόμα και σήμερα, η τριβή μου με τα σάιτ είναι καθημερινή, θα μπω να διαβάσω, να αναλύσω, να σχολιάσω με τις παρέες μου τα νέα. Μη σου πω θα μπορούσα να σου “κλέψω” και τη δουλειά τόσο που ασχολούμαι (γέλια).

– Θαύμαζες κάποιον ποδοσφαιριστή ή άλλον αθλητή από μικρός ή ακόμα και τώρα;

“Από που να αρχίσω; Είναι πάρα πολλοί. Είμαι παιδί που μεγάλωσα με Γκάλη και Τζόρνταν. Ο Αντεντοκούνμπο γράφει τη δική του ιστορία, το άλλο παιδί “θαύμα” ο Ντόντσιτς μαγεύει κι αυτός στο ΝΒΑ. Να μείνουμε όμως στους δικούς μας αθλητές. Τι να πεις για τον Πετρούνια; Αν πρέπει να διαλέξω έναν όμως, θα πω τον Γιάννη, άλλωστε δε χάνω αγώνα τον Μπακς”.

– Η πρώτη σου φορά που πήγες στο γήπεδο; Τι θυμάσαι από τότε;

“Η πρώτη εμπειρία μου ήταν κάπως περιπετειώδης. 11 χρονών ήμουν θυμάμαι όταν πήγα στο Ιβανώφειο, σε αγώνα του Ηρακλή με τον Αρη. Θυμάμαι πως είχα βάλει κασκόλ, καπέλα, μπλούζες του Αρη. Ενιωθα χαρά που θα έβλεπα για πρώτη φορά από κοντά την ομάδα μου. Περπατώντας αμέριμνος και μη γνωρίζοντας τα του οπαδισμού, τότε, μπήκα στο χώρο που ήταν οι οργανωμένοι του Ηρακλή. Δεν πέρασε και πολύ ώρα για να καταλάβω πως κάτι δεν πάει καλά και ευτυχώς οι πιο ψύχραιμοι με πήγαν σε ασφαλές μέρος. Ηταν σοκ όπως και να το κάνεις, αλλά ήταν και η ηλικία τέτοια που δεν καταλάβαινες και πολλά”.

– Η πρόσφατη τεράστια επιτυχία σου με τίτλο “ένας μεγάλος έρωτας” σαρώνει. Ο δικός σου “μεγάλος έρωτας” στον αθλητισμό είναι ο Αρης;

“Ναι. Μου άρεσε όπως το έθεσες. Αγαπώ από πολύ μικρή ηλικία τον Αρη. Ασχολήθηκα πολύ και συνεχίζω να το κάνω. Οσο και να αυξάνονται οι υποχρεώσεις και τα προβλήματα πάντα έχω χρόνο για τον Αρη. Μπορεί το “οπαδικό” να βγήκε από μέσα μου αλλά η ενασχόλησή μου είναι καθημερινή. Χαίρομαι και στεναχωριέμαι αναλόγως το αποτέλεσμα. Βέβαια, το ελέγχω και δεν το αφήνω να με επηρεάσει”.

– Έχεις κάνει πολλές εκδρομές στο παρελθόν με τον Άρη στην Ευρώπη, είναι κάτι που σου λείπει αυτά τα τελευταία χρόνια;

“Πήγαινα σχεδόν παντού. Εχω επισκεφθεί πολλά γήπεδα της Ευρώπης που έπαιζε ο Αρης. Σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Κυρίως την εποχή με Κόκε, Κάλβο κλπ οι εκδρομές ήταν συχνό φαινόμενο και είχαν μια ξεχωριστή γοητεία. Μακάρι σύντομα να μπορέσουμε να τις επαναλάβουμε”.

– Πως βλέπεις την φετινή ομάδα του Αρη; 

“Ο Αρης επανήλθε μετά από πολλά χρόνια είναι η αλήθεια στην κατηγορία που του αρμόζει και πρέπει να βρίσκεται. Εχει μια πολύ σοβαρή ομάδα, με παίκτες που ξεχωρίζουν. Ο Αρης ανήκει στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εχει κόσμο, ιστορία. Μακάρι να τερματίσουμε στην πρώτη πεντάδα που είναι και ο μεγάλος στόχος. Ακόμα και αν δεν επιτευχθεί όμως ο κόσμος πρέπει να στηρίξει αυτό το πρότζεκτ, να μείνουν όλοι ενωμένοι γύρω από την ομάδα. Μόνο ενωμένοι και συσπειρωμένοι θα καταφέρουμε να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που την συνηθίσαμε και πρέπει να βρίσκεται”.

– Με την ευκαιρία των εμφανίσεών του στη Θεσσαλονίκη, πηγές σε κάποιο φετινό παιχνίδι; 

“Πήγα σε ένα, αλλά όχι στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα. Σε αυτό με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη. Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό”.

Προτεινόμενα Άρθρα