Πενταδάτος!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Με άλλον "αέρα" η ομάδα στην Τρίπολη για το ματς κόντρα στον Αστέρα.

Φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι… Αυτό θα μπορούσε να είναι το μότο του ΑΡΗ στα τελευταία δύο παιχνίδια, αφού πανηγύρισε ακόμη μία νίκη μετά το “διπλό” στην Ξάνθη.

Με πειστική εμφάνιση αλλά μεγάλο βαθμό δυσκολίας λόγω του… τείχους που έστησε ο ΠΑΣ Γιάννινα, οι “κιτρινόμαυροι” έφτασαν σε μία ακόμη πολύτιμη νίκη, 1-0, έχοντας ως καθοριστικό παίκτη και πάλι τον Ματέο Γκαρσία. 

Ο Αργεντινός σκόραρε από κοντά στο 77′ για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο φέρνει τον ΑΡΗ μόνο 5ο στη βαθμολογία μετά την ισοπαλία του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά. #ARISFC #ARIS

Αυτοί κέρδισαν, αυτούς εμπιστεύτηκε

Το σχήμα της Ξάνθης ήταν αυτό που προτίμησε ο Σάββας Παντελίδης, όπως αναμενόταν άλλωστε, για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Κουέστα ήταν στο τέρμα. Τζανακάκης-Κόρχουτ ήταν οι πλάγιοι μπακ -δεξιά και αριστερά- με τον Δεληζήση και τον Ροζ να είναι το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Ο Μπάσα μαζί με τον Σιώπη ξεκίνησαν στα χαφ. Γκαρσία και Λάρσον ήταν στα άκρα της επίθεσης, με τον Διαμαντόπουλο στην κορυφή και τον Ντιγκινί λίγο πιο πίσω.

Ενδεκάδα με επιστροφές για Πετράκη

Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα είχε να διαχειριστεί περισσότερες επιλογές συγκριτικά με τον αγώνα της Τούμπας, με τέσσερα νέα πρόσωπα στο αρχικό του σχήμα και σε σύστημα 3-5-2. Λίλα, Τζημόπουλος και Σκόνδρας ήταν η τριάδα της αμυνας, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ο Μπουκουβάλας με τον Σεργκελασβίλι ήταν οι φουλ μπακ, με τους Κάστρο, Γιάκο και Νικολιά τριάδα στο κέντρο. Ο Μάνος με τον Αθανασιάδή ήταν το δίδυμο στην επίθεση.

Ανιαρό 30λεπτο

Οπως αναμενόταν ο ΑΡΗΣ είχε να αντιμετωπίσει από το ξεκίνημα την πολύ αμυντική προσέγγιση του ΠΑΣ στο παιχνίδι. Μία πολυπρόσωπο άμυνα που δυσκόλεψε αρκετά την ομάδα του Παντελίδη, που όμως είχε την υπομονή να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να ψάξει το κάθετο παιχνίδι μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων.

Με αυτό τον τρόπο ήρθε και η καλή στιγμή του 17ου λεπτού, οταν ο Ματέο πέρασε μπαλιά-τρύπα αλλά ο Λάρσον άνοιξε πολύ το κοντρόλ του παρά την καλή κίνηση του στην περιοχή. Στο 30′ ολοκληρώθηκε με το πέναλτι που ζήτησε ο ΠΑΣ σε χέρι του Κόρχουτ, νωρίτερα όμως έγινε φάουλ στον Κουέστα και έτσι δεν έδειξε ο Κουμπαράκης την άσπρη βούλα. 

Αρχισε να… υπάρχει ματς

Από το μισάωρο και μετά η διάθεση του ΠΑΣ να πάρει μέτρα στο γήπεδο, είχε ως αποτέλεσμα να αποκτήσει και ρυθμό το ματς, μαζί με τις εκατέρωθεν ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Στο 34′ το σουτ του Λάρσον από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα στην άλλη πλευρά του γηπέδου έγινε το ίδιο με την κεφαλιά του Αθανασιάδη, στη μεγαλύτερη ευκαιρία των Ηπειρωτών, οι οποίοι σημάδεψαν την αριστερή πλευρά του ΑΡΗ και τον Δεληζήση, ποντάροντας στην ταχύτητα των Μάνου και Γιάκου. Το ημίχρονο έκλεισε με δύο φάσεις του Ντιγκινί (41′, 45′), με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς γκολ και τον ΑΡΗ να έχει ξεκάθαρα την πρωτοβουλία των κινήσεων όπως μαρτυρά το 71%-29% της κατοχής. 

Τι έχασε αλλά και τι… έβαλε ο Ματέο

Αφού ο Παντελίδης πέρασε πρώτα τον Ματίγια στο 63 για να βοηθήσει τη ομάδα του στο δημιουργικό κομμάτι, στο 75′ ακολούθησε και ο Νίκος Μαρτίνες. Μία αλλαγή που αποδείχθηκε καθοριστική. Στο 77′ ο Αργεντινός σούταρε έξω από την περιοχή, ο Βελλίδης δεν απομάκρυνε σωστά και έδωσε στον Ματέο την ευκαιρία να πάρει το ριμπάουντ και να κάνει το 1-0, σκοράροντας για δεύτερο σερί ματς. Και παράλληλα να… ρεφάρει για τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε τρία λεπτά νωρίτερα εξ επαφής. Καλές φάσεις ειχαν και οι Σιώπης, Ντιγκινί, Ματεο με τον Βελλίδη να διωχνει εντυπωσιακά.

Μέτριος ο ΠΑΣ, ελάχιστες οι φασεις του
Νωρίτερα ο ΠΑΣ απείλησε σε 2 περιπτωσεις. Στο 75′ ο Κουέστα παρολίγο να… κρεμάσει την ομάδα αλλά πρόλαβε τον Μάνο πριν πλασάρει σε κενή εστία πέφτοντας στα πόδια του. Ενα λεπτό αργότερα ο Σεργκελασβίλι γέμισε για τον Τζημόπουλο, ο οποίος έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του ΑΡΗ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών), Αντώνης Δίπλαρης (Καρδίτσας)
4ος: Κωσταντίνος Κατοίκος (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 44′ Λάρσον, 47′ Τζανακάκης, 72′ Διαμαντόπουλος/22′ Κάστρο, 25′ Τζημόπουλος, 34′ Βελλίδης, 70′ Αθανασιάδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: 77′ Γκαρσία

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Ροζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σιώπης, Μπάσα (63′ Ματίγια), Ντιγκινί, Γκαρσία, Λάρσον (75′ Μαρτίνες), Διαμαντόπουλος (87′ Βέλεθ)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα (82′ Παμλίδης), Νικολιάς, Τζημόπουλος, Γιάκος (82′ Βιδάλ), Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Αθανασιάδης, Σκόνδρας, Κάστρο, Μάνος (87′ Λέο)

Προτεινόμενα Άρθρα