Παρελθόν με ένα σημείο αναφοράς… (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι αριθμοί δεν ευνοούν τους "κιτρινόμαυρους" στη σημερινή αναμέτρηση

Μετά από πέντε χρόνια ο ΑΡΗΣ επιστρέφει στην Τρίπολη, για να δοκιμαστεί σε μία έδρα όπου οι αριθμοί του δεν είναι τόσο καλοί… 

Η σημερινή αναμέτρηση των δύο ομάδων θα είναι ο όγδοοη στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Στα προηγούμενα επτά, οι Θεσσαλονικείς έχουν καταφέρει να πάρουν μόλις μία φορά τη νίκη. Τρεις έχει ο Αστέρας ενώ άλλα τρία παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. 

Το μοναδικό “διπλό” του ΑΡΗ ήρθε συγκεκριμένα τη σεζόν 2010-11 και σε ένα ματς όπου είχε μείνει πίσω στο σκορ από το 34′.  Στο 45′ ο Κόκε με πέναλτι ισοφάρισε, για να έρθει το γκολ του Λαζαρίδη στο 65′ και να δώσει το προβάδισμα στους «κιτρινόμαυρους». Ο έτερος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Χουάνμα, κερδίζοντας ίσως και τον… τίτλο του ήρωα από τη στιγμή που απέκρουσε το πέναλτι των γηπεδούχων λίγο πριν το φινάλε και κράτησε το 1-2.

Η σεζόν 2013-14 ήταν η τελευταία που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες στην Τρίπολη για το πρωτάθλημα.  Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 21′ με τον Καράσκο, για να έρθουν τα γκολ των Τριανταφυλλάκου (53′) και Μανιά (68′) που έδωσαν το προβάδισμα στον ΑΡΗ. Στο 73′ ο Αστέρας σκόραρε ξανά, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Προτεινόμενα Άρθρα