Αρχισες… ΑΡΗ να θυμίζεις!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Χάρμα οφθαλμών και αποτελεσματικότητας!

Πρώτα ήταν η Ξάνθη. Ακολούθησε ο ΠΑΣ Γιάννινα και η επιβεβαώση ήρθε στην Τρίπολη. Στον ΑΡΗ κατι φαίνεται να αλλάζει και το άνετο πέρασμα από την έδρα του Αστέρα το αποδεικνύει.

Με ένα φοβερό πρώτο ημίχρονο οι “κιτρινόμαυροι”… καθάρισαν νωρίς τους Αρκάδες με 0-3, δίνοντας τυπικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο του αγώνα. Μία νίκη που όχι μόνο τους διατηρεί στην 5η θέση, αλλά αυξάνει στους τέσσερις βαθμούς στη διαφορά από τον Παναθηναϊκό και τους κρατάει σε απόσταση αναπνοής από την 4άδα. 

Λάρσον (9′), Ντιγκινί (23′) και Γκαρσία (45’+1′) πέτυχαν τα γκολ της ομάδας του Σάββα Παντελίδη, για την οποία αγωνίστηκε πρώτη φορά και ο Γιάννης Φετφατζίδης.

Χωρίς τον βασικό του άξονα ο Αστέρας (4-3-3)

Ο Μουνάφο ήταν η δεδομένη απουσία εδώ και μέρες για τον Γιώργο Παράσχο, ο οποίος όμως δεν είχε στη διάθεσή του ούτε τον Ινγκλέσιας όσον αφορά τη μεσαία γραμμή του. Βαγιέντε, Κυριακόπουλος και Ρόλε ήταν η τριάδα στο 4-3-3 των Αρκάδων, με τους Κλατσά-Φερνάντεζ ως εξτρέμ και τον Μανιά στην κορυφή. Κώτσιρας-Μαρτίνες ξεκίνησαν στα άκρα της άμυνας. Πασαλίδης-Βλάχος ήταν οι δύο στόπερ απόντος του Τριανταφυλλόπουλου και ο Παπαδόπουλος στο τέρμα.

Εξω ο “Διάμα”, «μέσα» ο Τόνσο (4-2-3-1)

Η μία αλλαγή του Παντελίδη ήταν και αναγκαστική, αφού ο προπονητής του ΑΡΗ παρέμεινε πιστός στο αποτελεσματικό σχήμα των τελευταίων αγωνιστικών. Ο Τόνσο πήρε τη θέση του Διαμαντόπουλου μπροστά αλλά ως επιτελικός μέσος, με τον Ντιγκινί να προωθείται στην κορυφή και τους Γκαρσία-Λάρσον στα άκρα. Το δίδυμο Μπάσα-Σιώπης στο κέντρο παρέμεινε σταθερό, όπως και αυτό των στόπερ με τους Δεληζήση-Ρόουζ αφού ο Παντελίδης κράτησε εν τέλει στον πάγκο τον Βέλεθ. Τζανακάκης-Κόρχουτ ήταν οι πλάγιοι μπακ, με τον Κουέστα στο τέρμα.

Ρεσιτάλ… απλότητας και ευστοχίας

Το πρώτο ημίχρονο του ΑΡΗ στην Τρίπολη, πολλοί το περίμεναν από την αρχή της χρονιάς αλλά λίγοι πίστευαν σε αυτό. Κι όμως το 45λεπτο αυτό ήταν με διαφορά το καλύτερο του στο πρωτάθλημα, παίζοντας απλά, αποτελεσματικά και παίρνοντας προβάδισμα δύο γκολ μέχρι το 23′!

Πρώτα… χτύπησε ο Λάρσον, ο οποίος πήρε την μπάλα από τον Τόνσο και με δυνατό σουτ από πλάγια θέση στην περιοχή, “εκτέλεσε” τον Παπαδόπουλο ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Στο 23′ ο Σιώπης… ντύθηκε Ματίγια και έβγαλε μπαλιά ακριβείας στον Ντιγκινί. Η άμυνα του Αστέρα βρέθηκε πάλι σε ανισορροπία, ο Γάλλος πέρασε και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, πλασάροντας με το αριστερό για το 0-2 των φιλοξενούμενων πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού.

Αντέδρασε χωρίς αποτέλεσμα ο Αστέρας

Η ομάδα του Παράσχου άρχισε να ισορροπεί και να παίρνει μετρά μετά το 20ο λεπτό, κάνοντας αισθητή την παρουσία της στην άμυνα του ΑΡΗ. Ο Κουέστα στο 32′ απέκρουσε με τα πόδια την κοντινή προσπάθεια του Μανιά ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας. Ενα λεπτό αργότερα το σουτ του Ρόλε πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Ισπανού ενώ καλές προϋποθέσεις είχε και το σουτ του Κυριακόπουλου στο 38′. Η αποτελεσματικότητα όμως έλειπε για τους Αρκάδες. Μία αποτελεσματικότητα που είχε ο ΑΡΗΣ και το απέδειξε ξανά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Από την ατομική προσπάθεια του Τόνσο και το σουτ του Αργεντινού, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ο Γκαρσία πετάχτηκε στο ριμπάουντ για να κάνει το 0-3 και να σκοράρει για τρίτο συνεχόμενο ματς.

Ημίχρονο… διαχείρισης

Μετά το 48ο λεπτό και την προσπάθεια του Κόρχουτ που παρολίγο να καταλήξει στα δίχτυα, ο ΑΡΗΣ δεν δημιούργησε κάποια άλλη πολύ καλή στιγμή. Διαχειρίστηκε το αποτέλεσμα και τις δυνάμεις του, βλέποντας τον Αστέρα να πιέζει να ψάχνει αντίδραση. 

Οι γηπεδούχοι το πάλεψαν και είχαν δύο καλές στιγμές. Μία στο 55′ με τον Κουέστα να διώχνει δύσκολα το σουτ του Κώτσιρα, όπως σωτήρια ήταν και η επέμβασή του στο 83 στο πλασέ του Μανιά μέσα από την περιοχή. 

Ντεμπούτο για Φετφατζίδη

Η εξέλιξη του ματς έδωσε στον Παντελίδη την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά και τον Φετφταζίδη, ο οποίος στο 74′ αντικατέστησε τον Λάρσον. Μάλιστα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων θα μπορούσε και να σκοράρει, πιάνοντας με τη μία καλό σουτ και τον Παπαδόπουλο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας), Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ (Αττικής)
4ος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29′ Καλτσάς, 54′ Kώτσιρας/-
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: -/9′ Λάρσον, 23′ Ντιγκινί, 45’+1′ Γκαρσία

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ορτέγκα (46′ Αραβίδης), Πασαλίδης, Βλάχος, Βαγιέντε, Κυριακόπουλος, Ρόλε, Καλτσάς (85′ Δουβίκας), Φερνάντες (70′ Τσιλιανίδης), Μανιάς

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης):
Κουέστα, Τζανακάκης, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Μπάσα (57′ Ματίγια), Σιώπης, Γκαρσία, Λάρσον (74′ Φετφατζίδης), Τόνσο (84′ Βέλεθ), Ντιγκινί

Προτεινόμενα Άρθρα