Η δύναμη του άξονα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ενα από τα νέα στοιχεία που παρουσίασε η ομάδα στη χθεσινή αναμέτρηση με την Τρίπολη

Η χθεσινή νίκη του ΑΡΗ ήταν κόντρα στα συνηθισμένα από πολλές απόψεις. Είτε από πλευράς εικόναες, είτε από πλευράς σκορ, είτε από πλευράς… δημιουργίας. 

Η ομάδα ξέφυγε από τον… τετρημένο τρόπο με τον οποίο φτάνει στο γκολ, δηλαδή τις πλαγιοκοπήσεις, την ώρα που πήρε πράγματα από κάτι που δεν της “βγαίνει” γενικά φέτος. Και αυτό είναι το παιχνίδι από τον άξονα. Το ξεκίνησε την περασμένη αγωνιστική και έγινε πιο έντονο στην Τρίπολη.

Κατά καιρούς αυτό το δεδομένο έχει προβληματίσει τόσο τον Ερέρα όσο και τον Παντελίδη. Χθες όμως τα δεδομένα άλλαξαν. Το γκολ του Λάρσον προήλθε από την κίνηση της μπάλας στον άξονα και τη μπαλιά του Τόνσο. Το 0-2 ήρθε από την εξαιρετική μπαλιά του Σιώπη του Ντιγκινί ενώ το τρίτο τέρμα των “κιτρινόμαυρων” ξεκίνησε με την κούρσα του Τόνσο στον άξονα και το σουτ του 28χρονου μεσοεπιθετικού το οποίο βρήκε στο δοκάρι. 

Η εξτρά ποιότητα, το απλοποιημένο παιχνίδι του ΑΡΗ όπως φυσικά και οι χώροι που βρήκε, τον βοήθησαν ώστενα παρουσιάσει αυτό το διαφορετικό στοιχείο. Εν μέρει το έκανε και κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα βέβαια απλά χθες του βγήκε περισσότερο.

Προτεινόμενα Άρθρα