Το πλεονέκτημα της έδρας

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι αντίπαλοι της ομάδας στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος και το πλεονέκτημα της έδρας

Οι πέντε νίκες είναι ο στόχος που έχει θέσει ο Σάββας Παντελίδης μέχρι το φινάλε της χρονιάς, ώστε η ομάδα να “κλειδώσει” την ευρωπαϊκή έξοδο της. 

Ο προπονητής του ΑΡΗ θεωρεί ότι με αυτό τον αριθμό νικών θα επιτευχθεί ο στόχος που έχει απομείνει στην ομάδα. Να συλλέξει δηλαδή μίνιμουν άλλους 15 βαθμούς. Και το πρόγραμμα, είναι αυτό που την ευνοεί. 

Οι “κιτρινόμαυροι” κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους πλέον, έχοντας ενδεχομένως την ευκαιρία να ξεπεράσουν το όριο των νικών που έθεσε ο Παντελίδης. 

Αρχικά ο ΑΡΗΣ στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές, έχει έξι παιχνίδια στην έδρα του, υποδεχόμενος κατά σειρά τους Πανιώνιο, ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ, Ατρόμητο και Ξάνθη. Δηλαδή ένα ντέρμπι και άλλα πέντε ματς που είναι ξεκάθαρα στα μέτρα του. 

Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα με τα εκτός έδρας και τους αγώνες κόντρα σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό. Μία τετράδα αγώνων όμως που αναλόγως των συνθηκών μπορούν να έρθουν κάποιοι βαθμοί. 

Γίνεται κατανοητό λοιπόν ότι βάσει προγράμματος και με πλεονέκτημα το βατό πρόγραμμα στο “Βικελίδης”, ο σοβαρός ΑΡΗΣ μπορεί να φτάσει αλλά και να ξεπεράσει τις πέντε νίκες που χρειάζεται σύμφωνα με τον Παντελίδη. Μένει να το δούμε και στην πράξη.

Προτεινόμενα Άρθρα