Δύο συμπατριώτες, για μία θέση…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τα υπέρ και τα κατά στις περιπτώσεις των δύο ποδοσφαιριστών

Η προετοιμασία του ΑΡΗ για τον αγώνα κόντρα στον Πανώνιο, “κυλάει” με έναν προβληματισμό για τον Σάββα Παντελίδης. Και αυτός ακούει στο κενό της μεσαίας γραμμής. 

Ο Σιώπης θα απουσιάσει και έτσι ο προπονητής των “κιτρινόμαυρων” καλείται να επιλέξει ανάμεσα στους Βέλεθ και Ματίγια για τον παίκτη που θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Μιτζέν Μπάσα. 

Η λογική… γέρνει περισσότερο προς την επιλογή του 27χρονου μέσου. Από την άλλη όμως υπάρχει και εκείνη ενός κεντρικού αμυντικού, ο οποίος παρόλα αυτά γνωρίζει και τη θέση του χαφ. Και έχει αρκετά από τα στοιχεία που χρειάζεται αυτή.

Πέραν της συνεισφοράς του στο ανασταλτικό κομμάτι, ο Βέλεθ μπορεί να βοηθήσει στο ψηλό παιχνίδι και παράλληλα έχει την πάσα για να προωθήσει γρήγορα τη μπάλα στην επίθεση, δίνοντας ένα ακόμη δυνατό κορμί στις στατικές φάσεις. Σίγουρα είναι ερωτηματικό η παρουσία του εφόσον επιλεχθεί, αφού θα είναι βασικός για πρώτη φορά μετά από καιρό. Οπως επίσης δεν μπορεί να προσφέρει το ίδιο με τον Ματίγια στο δημιουργικό κομμάτι. 

Ο 27χρονος χαφ έχει αυτό το πλεονέκτημα έναντι του συμπατριώτη του. Οπως επίσης και τα πολύ καλά χτυπήματα του στα στημένα. Εκεί όμως που ο ΑΡΗΣ διαθέτει πλέον τον Τόνσο αλλά και τον Λάρσον. Ο Βέλεθ κρατάει μπάλα αλλά όχι τόσο όσο ο συμπατριώτης του. Μέσα από αυτή τη διαδικασία όμως ο Ματίγια έχει καθυστερήσει αρκετές φορές την ανάπτυξη της ομάδας και την προώθηση του παιχνιδιού. Ενας Ματίγια βέβαια που έχει ως συν το πολύ καλό δίδυμο που δημιούργησε με τον Μπάσα στο ξεκίνημα της σεζόν.

Αμφότεροι έχουν θετικά και αρνητικά. Η τελική επιλογή ανήκει στον Σάββα Παντελίδη ο οποίος καλείται άμεσα να πάρει την τελική απόφαση του.

Προτεινόμενα Άρθρα