Μπάσα και… Κουτσιαύτης, του στέρησαν δύο βαθμούς

από Νίκος Παπαδόπουλος

Φοβερό γκολ από τον Ματίγια, αλλά στο τέλος δεν ήταν αρκετό

Το σερί του ΑΡΗ τελικά δεν συνεχίστηκε. Μόνο που δεν έφταιξε η εικόνα της αλλά δύο συγκεκριμένοι παράγοντες. 

Η ανόητη αποβολή του Μπάσα στο 11′ και το γκολ του Τσιλούλη που κακώς μέτρησε -κατέβασε τη μπάλα με το χέρι- στέρησαν από τους “κιτρινόμαυρους” την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους, μένοντας στο 1-1 με τον Πανιώνιο στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για την 21η αγωνιστική. 

Αν και για περίπου 85 λεπτά οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, ήταν ανώτεροι και στο 47′ προηγήθηκαν με το απευθείας φάουλ του Ματίγια. Εννέα λεπτά αργότερα όμως ο Τσιλούλης κατέβασε τη μπάλα με το χέρι και διαμόρφωσε το τελικό 1-1, με τον ΑΡΗ να ζητάει πέναλτι σε χέρι που έγινε από παίκτη του Πανιωνίου από σέντρα του Μαρτίνες. 

Και τελικά… Ματίγια

Τις τελευταίες ημέρες, ο Βέλεθ με τον Ματίγια διεκδικούσαν μία θέση στην ενδεκάδα και συγκεκριμένα αυτή του τιμωρημένου Σιώπη δίπλα στον Μπάσα. Ο Παντελίδης επέλεξε τελικά τον 27χρονο μέσο δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο δημιουργικό κομμάτι, χωρίς να αλλάζει κάτι άλλο σε σύγκριση με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Κουέστα ήταν στο τέρμα. Τζανακάκης, Ρόουζ, Δεληζήσης και Κόρχουτ -από τα δεξιά προς τα αριστερά- ήταν η τετράδα της άμυνας. Ο Γκαρσία με τον Λάρσον και τον Τόνσο, ήταν η τριάδα πίσω από τον Ντιγκινί ο οποίος παρέμεινε στην κορυφή της επίθεσης.

Σχήμα με αλλαγές από τον Μάντζιο

Οι απουσίες των Μασούρα, Σαραμαντά και Κούρντι προβλημάτισαν τον προπονητή του Πανιωνίου μέσα στην εβδομάδα, έχοντας συγκεκριμένες επιλογές στη διάθεσή του. Ο Παπαγεωργίου ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Κότσιτς να καλύπτει το αριστερό όπου επίσης υπήρχε κενό. Ντομίνγκεζ και Σταυρόπουλος ήταν οι στόπερ που συμπλήρωναν την αμυντική τετράδα πίσω από τον Κότνικ. Ο Μακρύλλος ήταν ο παρτενέρ του Κόρμπου στα χαφ. Τσιλούλης και Αλί ήταν οι δύο εξτρέμ και ο Μακσίμοβιτς πίσω από τον προωθημένο Ντουρμισάι.

Ανόητο τάκλιν του Μπάσα και με δέκα από νωρίς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον ΑΡΗ. Οχι εξαιτίας κάποιου γκολ αλλά της αποβολής του Μπάσα μόλις στο 11ο λεπτό. Ο Αλβανός μέσος πήγε χωρίς λόγο πολύ δυνατά πάνω στον Μακσίμοβιτς και ενώ η μπάλα ήταν στη μεσαία γραμμή. Ο Κουτσιαύτης ήταν κοντά και έδειξε χωρίς δεύτερη σκέψη την απευθείας κόκκινη στον παίκτη του ΑΡΗ, ο οποίος από πολύ νωρίς είδε το παιχνίδι να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο.

Τι έχασε ο Λάρσον…

Σταδιακά ο Πανιώνιος άρχισε να παίρνει -φυσιολογικά- περισσότερα μέτρα στο γήπεδο επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί τη… σύγχιση του ΑΡΗ που χρειάστηκε λίγη ώρα για να προσαρμοστεί στα δεδομένα του ματς, Αφού το κατάφερε -παρόλο που έχασε ποσοστό στην κατοχή- είχε και την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι, με πρωταγωνιστές τους Γκαρσία και Λάρσον στο 29′. Ο Αργεντινός “άδειασε” με πανέμορφη ενέργεια δύο παίκτες του Πανιωνίου και βρήκε χαμηλά τον Σουηδό στην περιοχή αλλά ο τελευταίος είδε τον Κότνικ να πέφτει σωτήρια και να απομακρύνει σε κόρνερ.

Μετά και από την προσπάθεια του Νιτγκινί την οποία μπλόκαρε πιο σταθερά ο Σλοβάκος στο 37′, ήταν η σειρά του Πανιωνίου για να έχει τη δική του καλή στιγμή στο πρώτο μέρος. Στο 41′ ο Ντουρμισάι με ωραίο τεχνικό σουτ ανάγκασε τον Κουέστα σε φοβερή εκτίναξη στο αριστερό “παραθυράκι” του για να διώξει σε κόρνερ.

Το… μαγικό δεξί του Ματίγια

Οσο κακό ήταν το ξεκίνημα του ΑΡΗ στο ματς, άλλο τόσο καλό ήταν στο δεύτερο μέρος. Ο Ματίγια… θύμισε Λαμία και με απευθείας φάουλ άνοιξε το σκορ για τον ΑΡΗ. Οι πανηγυρισμοί όμως δεν κράτησαν για πολύ. 

Στο 56′ και μετά από σουτ του Μακρύλλου που κόντραρε, ο Τσιλούλης κατέβασε με το χέρι τη μπάλα στην περιοχή και από κοντά ισοφάρισε σε 1-1 για τον Πανιώνιο. Ξεκάθαρη εύνοια και παλι του Πανιωνίου.

Δεν το παράτησε ο ΑΡΗΣ

Η εξέλιξη αυτη δεν πτόησε τον ΑΡΗ ο οποίος συνέχισε επιθετικά και με τις προσθήκες των Φετφατζίδη και Μαρτίνες τα έπαιξε όλα για όλα ώστε να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ. Βρέθηκε μία ανάσα από αυτό στο 72′ όταν ο Κότνικ σταμάτησε το δυνατό σουτ του Ματίγια, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Λάρσον είδε τη δική του προσπάθεια να περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Πανωνίου. 

Στο 86′ μία σεντρα του Μαρτίνες στην περιοχή βρήκε σε χέρι παίκτη των φιλοξενούμενων, με τον ΑΡΗ να ζητάει πέναλτι που δεν δόθηκε όμως και τον Κουτσιαύτη να διαμορφώνει στην ουσία το αποτέλεσμα…

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
ΒΟΗΘΟΙ: Θανάσης Κολοσιώνης (Αι/νίας), Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας)
4ος: Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -/33′ Τσιλούλης, 53′ Άρτσε, 78′ Σταυρόπουλος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 11′ Μπάσα/-
ΓΚΟΛ: 47′ Ματίγια/56′ Τσιλούλης

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Ρόουζ, Δεληζήσης (68′ Φετφατζίδης), Κόρχουτ, Μπάσα, Ματίγια, Λάρσον, Γκαρσία (64′ Βέλεθ), Τόνσο (77′ Μαρτίνες), Ντιγκινί 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκεζ, Σταυρόπουλος, Κότσιτς, Κόρμπος, Μακσίμοβιτς (14′ Άρτσε), Μακρύλλος, Τσιλούλης (87′ Καμαρά), Αλί (80′ Σπιριντόνοβιτς), Ντουρμισάι

Προτεινόμενα Άρθρα