Φοιρός: "Μ’ αρέσει η ομάδα, την βελτίωσε ο Παντελίδης"

από AllAboutARIS

Ο Γιώργος Φοιρός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAbοutARIS On Air, στον Libero 107,4 Fm και μίλησε για την βελτίωση που έχει παρουσιάσει η ομάδα με τον Σάββα Παντελίδη στον πάγκο ενώ αναφέρθηκε και στο ντέρμπι που ακολουθεί, με τον Π.Α.Ο.Κ.

Για τον θάνατο του Φλόρες: “Είναι πολύ λυπηρό. Εξεπλάγην κι εγώ, αλλά τα λόγια που ακούγαμε όλο αυτό διάστημα που έφυγε από τον ΑΡΗ, δεν ήταν καλά γι’ αυτό το παιδί. Είχε μπει στην φυλακή, είχε καυγαδίσει σε ένα μπαρ. Ήταν, πάντως, μπαλαδόρος. Μπορούσε να κάνει τα πάντα, βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα εκείνη την χρονιά. Δεν κάθισε πολύ χρονικό διάστημα, εδώ. Το τέλος του ήταν πολύ κακό. Είναι πολύ λυπηρό αυτό.”

Πως εμπιστεύτηκε τον Χαριστέα, στη νίκη επί του Π.Α.Ο.Κ., με 1-4: “Το προηγούμενο παιχνίδι ήταν με τον Εθνικό Αστέρα. Είχα ξεκινήσει με τον Λιολίδη και τον Τσέβες. Παρ’ όλο που κερδίσαμε, εκείνο το παιχνίδι και ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, με τον Π.Α.Ο.Κ., το είχαμε μελετήσει πάρα πολύ καλά και με τον Γιάννη τον Καρακατσίδη, είχαμε προγραμματίσει να βάλουμε τον Χαριστέα, γιατί μπορούσε να πιέσει τους αντίπαλους αμυντικούς. Ίδρωνε μέσα στο γήπεδο, ήταν πολύ χρήσιμος. Βλέποντας τα βιντεάκια από εκείνο το ματς, έβλεπα τις αντεπιθέσεις που κάναμε. Ο Π.Α.Ο.Κ., τότε, ήταν πολύ καλή ομάδα. Εμείς ήμασταν φρέσκια ομάδα και είχαμε κάνει ολόκληρο σχεδιασμό πως θα κλείσουμε τους χώρους. Σίγουρα χρειάζεται και η τύχη, αλλά τα πάντα λειτούργησαν τέλεια.”

Αν το στυλ παιχνιδιού με τις αντεπιθέσεις, ταιριάζει στον φετινό ΑΡΗ: “Του ταιριάζει αυτός ο τρόπος του σημερινού ΑΡΗ, γιατί έχει πολύ γρήγορους παίκτες μπροστά. Τα πράγματα, βέβαια, έχουν αλλάξει. Ο ΑΡΗΣ δεν έχει να φοβηθεί κάτι, μπορεί να βγει και λίγο πιο μπροστά. Είναι θέμα του κ. Παντελίδη, το πώς θα παίξει η ομάδα.”

Αν του έχει μείνει παράπονο, για το γεγονός ότι, δεν είχε ρόστερ τόσο καλά, που είχαν κατά καιρούς άλλοι προπονητές: “Το πρώτο που ψάχναμε, ήταν να είναι φθηνός ο παίκτης. Τον Νιρέν Ντεμπά, τον έφερα από τα Γιάννινα με 50.000. Πραγματικά, δεν είχα ένα ρόστερ αντίστοιχο με αυτό που είχε ο ΑΡΗΣ, όταν μεσουρανούσε, τα τελευταία χρόνια. Στις χρονιές που ήμουν εγώ, προσπαθούσαμε να βγάλουμε ταλέντα και να στηριχτούμε στα δικά μας παιδιά. Μετά τον Κοντομηνά, με πρόεδρο τον Ζαχουδάνη, είχαμε δικαστικές αποφάσεις που μας δέσμευαν τους λογαριασμούς και δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε τους παίκτες.”

Για το ντέρμπι με τον Π.Α.Ο.Κ., την Κυριακή: “Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος. Η ομάδα μας είναι πολύ καλή, είναι δουλεμένη. Πρεσάρει, κάνει καλές αντεπιθέσεις. Κάνει πράγματα που μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε πολλά εμπόδια. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι, μόνο κέρδος θα έχει από αυτό το ματς ο ΑΡΗΣ. Θα μπορέσει έτσι, να ευχαριστήσει και τον κόσμο του, που είναι δίπλα στην ομάδα.”

Αν ο Σάββας Παντελίδης έχει βελτιώσει την ομάδα: “Την έχει βελτιώσει πολύ την ομάδα. Προβλήματα είχε. Έφυγαν παίκτες, είχε τραυματισμούς. Πέρασε μια μπόρα μεγάλη, χωρίς να φταίει και πολύ. Όταν πας σε μια ομάδα, θέλεις λίγο χρόνο να την φέρεις στα μέτρα σου. Δεν μπορείς σε δύο μέρες να βελτιώσεις την ομάδα. Τον βοήθησαν πολύ οι μεταγραφές και με το που καλύφθηκαν τα κενά, φάνηκε και η δουλειά του προπονητή. Μ’ αρέσει ο τρόπος που παίζει η ομάδα. Εύχομαι το καλύτερο για την Κυριακή, γιατί αυτά τα παιχνίδια, έχει πάντα μεράκι να τα κερδίζει, ο Αρειανός.”

Για τους Δεληζήση, Βέλεθ και Ρόουζ: “Είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες. Ο Ρόουζ ήρθε και κόλλησε κατ’ ευθείαν και είναι λες και παίζει χρόνια στην ομάδα. Δεχτήκαμε ένα γκολ σε τέσσερα παιχνίδια. Είναι πολύ καλά στόπερ όλοι τους, που ο προπονητής δεν ξέρει ποιον να βάλει. Μπορεί να σκέφτεται να τους βάλει και τους τρεις και να παίξει με τρία στόπερ.”

Αν ο ΑΡΗΣ καταφέρει να υλοποιήσει τον στόχο του και να βγει Ευρώπη: “Νομίζω πως ναι. Είμαστε πολύ καλά, ο στόχος είναι εφικτός να τον πετύχουμε”

Προτεινόμενα Άρθρα