Στραπάτσο για Τότεναμ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Με τη νίκη αυτή η Μπέρνλι ανέβηκε για την ώρα στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμο

Το ποδόσφαιρο είναι ουσία. Τι σημασία έχει αν διατηρείς την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό 71%; Αν δεν εκμεταλλεύεσαι αποτελεσματικά την κατοχή σου και δεν δημιουργείς ευκαιρίες, τότε θα το πληρώσεις. Έτσι την πάτησε και η Τότεναμ στην έδρα της Μπέρνλι, όπου παρά το γεγονός ότι είχε την υπεροχή, εντέλει γνώρισε την ήττα με 2-1.

Από την αρχή του αγώνα, τα «σπιρούνια» είχαν την μπάλα στα πόδια τους και ήταν η ομάδα που προσπαθούσε να επιτεθεί. Ωστόσο, πέρα από δύο φάσεις με τους Κέιν και Έρικσεν δεν απείλησαν ουσιαστικά στο πρώτο μέρος.

 
Με το πέρασμα της ώρας, οι γηπεδούχοι άρχισαν να το πιστεύουν παραπάνω και προειδοποίησαν με μια μεγάλη ευκαιρία του Μπαρνς στο 34ο λεπτό. Η ομάδα του Ποκετίνο δεν… συμμορφώθηκε και έμεινε πίσω στο σκορ στο 57ο λεπτό, όταν ο Κρις Γουντ με κεφαλιά νίκησε τον Γιορίς.

Η απάντηση των «σπιρουνιών» ήταν άμεση και ισοφάρισαν στο 65ο λεπτό με τον Χάρι Κέιν. Εντούτοις, στη συνέχεια ήταν η Μπέρνλι εκείνη που έψαξε με περισσότερες αξιώσεις το δεύτερο γκολ και το βρήκε στο 83′ με τον Γκούντμουντσον να διαμορφώνει το τελικό 2-1 και να χαρίζει το τρίποντο στην ομάδα του.

Με τη νίκη αυτή η Μπέρνλι ανέβηκε για την ώρα στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού, παίρνοντας διαφορά ασφαλείας. Από την άλλη, η Τότεναμ παρέμεινε στην 3η θέση με 60 βαθμούς, ενώ το -5 από τις πρωτοπόρους Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ ενδέχεται να αυξηθεί.

Προτεινόμενα Άρθρα