Ο διαιτητής του Λεβάντε-Ρεάλ σπάει τη σιωπή του: "Σφύριξα πέναλτι γιατί είδα πέναλτι"

από Γιώργος Γκάτος

Ένας από τους πρωταγωνιστές της περασμένης εβδομάδας στο ισπανικό πρωτάθλημα ήταν αναμφίβολα ο διαιτητής της αναμέτρησης ανάμεσα σε Λεβάντε και Ρεάλ Μαδρίτης, όπου η «Βασίλισσα» έφυγε με το διπλό (1-2), έχοντας κερδίσει δύο πέναλτι, το ένα εκ των οποίων να χαρακτηρίζεται "φάντασμα".

Ο ρέφερι Ιγνάσιο Βιλανουέβα, έσπασε τη σιωπή του στο “Radio Marca” για το δεύτερο πέναλτι που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, αφού ο Κασεμίρο φαίνεται καθαρά να πέφτει μόνος του χωρίς να τον αγγίζει ο Ντουκουρέ.

“Αυτό που σφύριξα είναι πολύ ξεκάθαρο. Σφύριξα πέναλτι γιατί είδα πέναλτι. Οι διαιτητές πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις σε κλάσματα του δευτερολέπτου και δεν έχω κάτι να προσθέσω για τη συγκεκριμένη φάση. Εμείς οι διαιτητές βλέπουμε τα ματς και κάνουμε ανάλυση της απόδοσής μας. Η φάση ήταν αρκετά περίπλοκη”, είπε ο Βιλανουέβα.

Ο Ιγλέσιας Βιλανουέβα σχολίασε και το VAR.

“Εργαζόμαστε για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και κάθε φορά να έχουμε περισσότερες πληροφορίες, στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε πάντα. Οι διαιτητές απλά εφαρμόζουμε το VAR. Αν αύριο το πρωτόκολλο ανοίξει περισσότερο και μας ζητά να πηγαίνουμε περισσότερες φορές να πηγαίνουμε να ελέγχουμε μια φάση θα το κάνουμε, όμως αυτό δεν είναι κάποιο δικό μας καπρίτσιο”, τόνισε ο Ισπανός ρέφερι και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να ανοίξει τόσο ώστε να αμφισβητείται κάθε φάση.

“Το VAR είναι για προφανή πράγματα. Αν περάσουμε στο επικίνδυνο σημείο της ερμηνείας, διατρέχουμε τον κίνδυνο να πρέπει να πηγαίνουμε κάθε πέντε λεπτά στο VAR για να δούμε τις φάσεις”, κατέληξε ο Βιλανουέβα.

Προτεινόμενα Άρθρα