Ετσι… κλείδωσε ο ΑΡΗΣ την ΑΕΚ (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ και ο Σάββας Παντελίδης κέρδισαν τα εύσημα στο τακτικό κομμάτι του ντέρμπι με την ΑΕΚ και το repress.gr παρουσιάζει τους λόγους.

Αναλυτικά: 

“Ο Άρης κέρδισε με το καθαρό 2-0 την ΑΕΚ, σε ένα παιχίδι που θα μπορούσε το σκορ να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις για τους γηπεδούχους.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, διάβασε πολύ άμεσα την τακτική αδυναμία του 3-4-1-2 του Χιμένεθ και με γρήγορες μεταφορές της μπάλας αλλά και ταχύτατες επιθετικές μεταβάσεις δημιούργησε αρκετές φάσεις.

Παράλληλα, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να υπερισχύσει στον άξονα, εκεί όπου θεωρητικά είχε υπεραριθμία σε σχέση με τον αντίπαλό της. Οι μικρές αποστάσεις στις γραμμές του Άρη, της στέρησαν αυτό το δικαίωμα.

Η ΑΕΚ, όπως και στο Καραϊσκάκη, εκτέθηκε στο κομμάτι της αμυντικής μετάβασης, ενώ ο τρόπος που αμύνθηκε εντός περιοχής ήταν επιηκώς απαράδεκτος παρότι υπήρχε τριάδα στόπερ.

Τη στιγμή που ο Άρης είχε δύο γκολ, δύο δοκάρια και αρκετές φάσεις, η ΑΕΚ είχε να επιδείξει σε ολόκληρο το 90λεπτό μία συνεργασία που πρόλαβε ο Βαλεριάνος, ένα σουτ εκτός περιοχής του Άλεφ και μία υποψία ευκαιρία από στημένη μπάλα.

Ο Παντελίδης έχει συνθέσει χαρακτηριστικά στον Άρη και εδώ και 1,5 μήνα παρουσιάζει μία πολύ σοβαρή και οργανωμένη ομάδα με ξεκάθαρα ζητούμενα.

Ο Χιμένεθ από την πλευρά του, δείχνει εγκλωβισμένος από τις κακογραφίες του ρόστερ της ομάδας του”.

Προτεινόμενα Άρθρα