Γόητρο και όχι μόνο…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οσο πιο αργά, τόσο το καλύτερο…

Η νίκη επί της ΑΕΚ δεν αλλάζει τη δυσκολία κατάκτησης της 3ης θέσης από τον ΑΡΗ. Σίγουρα όμως την καθιστά ως έναν πιο εφικτό στόχο. 

Οι έξι βαθμοί της διαφοράς από ΑΕΚ και Ατρόμητο, είναι μία διαφορά που μπορεί να καλυφθεί στις επτά αγωνιστικές που απομένουν, με τους “κιτρινόμαυρους” να “κυνηγούν” αρχικά την 4η θέση ώστε να αποφύγουν πιθανές εκπλήξεις από πλευράς Κυπέλλου. 

Στην περίπτωση της 3ης θέσης δεν υπάρχει μόνο το γόητρο αλλά και το κίνητρο της έναρξης των υποχρεώσεων στην Ευρώπη από τον 3ο προκριματικό γύρο. 

Στην περίπτωση δηλαδή που ο ΑΡΗΣ τερματίσει 3ος, θα ξεκινήσει στην Ευρώπη στις 9 Αυγούστου. Αν από την άλλη βρεθεί στην 4η ή παραμείνει στην 5η θέση, τότε θα “μπει” στο Europa League από τον 2ο προκριματικό γύρο με τα πρώτα παιχνίδια να διεξάγονται στις 26 Ιουλίου. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεκινήσει την προετοιμασία του περίπου στα μέσα Ιουνίου. 

Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο ο ΑΡΗΣ να κατακτήσει ναι μεν την 3η θέση αλλά η ΑΕΚ να πάρει το Κύπελλο και μαζί το καλό εισιτήριο για την Ευρώπη, με τους Θεσσαλονικείς να ξεκινούν έτσι από τον 2ο προκριματικό.

Προτεινόμενα Άρθρα