Τρεις ομάδες με φανέλα πιο ελαφριά από της Παρί

από Νίκος Παπαδόπουλος

"Πώς είναι δυνατόν να παίζεις μόνος σου και να χάνεις", ήταν η βασική απορία των γαλλικών εφημερίδων την επομένη του νέου εξευτελιστικού αποκλεισμού της Παρί Σεν Ζερμέν από το Τσάμπιονς Λιγκ.

“Σουρεαλιστικά τρελό”, έγραψε η “Le Parisien” για τη μεταφυσική αδυναμία του ζάμπλουτου συλλόγου να διακριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο μοναδικός τρόπος που δεν είχε… επινοήσει ακόμα για να αποκλειστεί ήταν αυτός – ύστερα από (πειστικότατη) νίκη σε εκτός έδρας παιχνίδι. Από το 2012 που εξαγοράστηκε από την κυβέρνηση του Κατάρ, έχει βιώσει όλες τις μορφές αποτυχίας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το 2013 έμεινε εκτός από την Μπαρτσελόνα με δύο ισοπαλίες (2-2, 1-1), έχοντας προηγηθεί στη ρεβάνς του “Καμπ Νόου”. Ο Κάρλο Αντσελότι έφυγε, δίνοντας τη σκυτάλη στον Λοράν Μπλαν. Το 2014 νίκησε την Τσέλσι εντός έδρας με 3-1, ηττήθηκε όμως στη ρεβάνς με 2-0, δεχόμενη το δεύτερο γκολ στο 87’ (από τον Ντεμπά Μπα…).

Την επόμενη χρονιά γνώρισε δύο ήττες από την Μπάρτσα (0-2, 1-3) και το 2016 αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι με ισοπαλία (2-2) στο πρώτο ματς και ήττα (1-0) στο δεύτερο. Το 2017 “σόκαρε” τον ποδοσφαιρικό κόσμο με την περίφημη “remontada” (4-0, 1-6) και πέρσι προηγήθηκε στο “Μπερναμπέου”, είχε στα σκοινιά τη Ρεάλ για 70 λεπτά, αλλά δέχτηκε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο (3-1) και κατέρρευσε ενόψει της ρεβάνς (1-2).

Ο Τόμας Τούχελ αντικατέστησε τον Ουνάι Έμερι, αλλά ούτε απέναντι στην αποδεκατισμένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε ξόρκι στην κατάρα. Η Παρί ήταν κυριαρχική και στα δύο παιχνίδια, αποδείχτηκε όμως ότι πόδια και… χέρια έτρεμαν, όταν ο Κέρερ “δώρισε” το 0-1 με το “καλημέρα” στον αγώνα και ο Μπουφόν έβαλε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης την ανύπαρκτη μετά το 1-1 Γιουνάιτεντ.

Προτεινόμενα Άρθρα