Βαγκέλι: "Έχει την δύναμη να σταθεί στο Europa, o ΑΡΗΣ"

από AllAboutARIS

Ο πρώην αμυντικός του ΑΡΗ, Κρίστι Βαγκέλι, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air, στον Libero 107,4 Fm και μίλησε για την φετινή πορεία του ΑΡΗ στο πρωτάθλημα, την ευκαιρία που έχει η ομάδα να βγει στην Ευρώπη και το τουρνουά για τον Άγγελο Τσιπούρα, στο οποίο έδωσε το "παρών".

“Χάρηκα πάρα πολύ. Ήξερα ότι θα γίνει αυτό το τουρνουά, είχα μιλήσει με τον κ. Αλεξιάδη. Θέλαμε να κάνουμε κάποια φιλικά, με τις ακαδημίες της Σκεντέρμπεου. Είχαμε την ευκαιρία να το κάνουμε στο τουρνουά για τον Άγγελο. Βρήκα κι εγώ την ευκαιρία, λόγω της διακοπής στο αλβανικό πρωτάθλημα, να βρεθώ εδώ.” Είπε, αρχικά, ο πρώην μπακ του ΑΡΗ.

Για την απώλεια του Άγγελου Τσιπούρα, που την είχε ζήσε εκ των έσω: “Το είχα ζήσει, δυστυχώς. Ήταν συγκλονιστικό περιστατικό. Συγχαρητήρια στον Ερασιτέχνη, που διοργανώνει αυτό το τουρνουά, για να έχουμε πάντα στην καρδιά μας τον Άγγελο και να μην τον ξεχάσουμε, ποτέ.”

Για το ότι δίνει το “παρών” στις εκδηλώσεις του ΑΡΗ: “Είμαι κομμάτι της ομάδας, κομμάτι του κόσμου. Θα είμαι πάντα παρών και θα στηρίζω την ομάδα, όπως μπορώ.

Για το γεγονός ότι έζησε τα πάντα με την φανέλα του ΑΡΗ: “Τα έχω ζήσει όλα στην ομάδα. Δεν έχω αφήσει τίποτα.  Από ήττες στην Β΄ Εθνική, μέχρι έξοδο στους ομίλους, μετά στην UEFA και χαμένους τελικούς Κυπέλλου.”

Για την πορεία του ΑΡΗ, στο πρωτάθλημα: “Είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα ο ΑΡΗΣ, οι άνθρωποι της ομάδας κάνανε πολύ καλή δουλειά, δημιουργώντας μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Στον Α΄ γύρο ήρθαν κάποια άτυχα αποτελέσματα και η ομάδα έμεινε λίγο πίσω. Μετά την αλλαγή του προπονητή, η ομάδα άλλαξε στυλ παιχνιδιού, ήταν πιο μαζεμένη, έπαιζε με περισσότερο πάθος. Πήγαινε για να μην χάσει ούτε έναν βαθμό. Ο ΑΡΗΣ θέλει να κρατάει την μπάλα και να δημιουργεί παιχνίδι από πίσω. Με την ποιότητα που έχει η ομάδα μπροστά, μπορεί να βγάλει ένα γκολ. Πρέπει να κοιτάξει την άμυνά της, λίγο περισσότερο. Τα δύο αμυντικά χαφ, να είναι πιο “σφικτά”, για να λειτουργήσει καλύτερα η ομάδα. Με τον Ολυμπιακό έχασε λίγο την δύναμή του o ΑΡΗΣ, στον άξονα. Έμειναν ο Σιώπης και ο Ματίγια, με το ποιοτικό κέντρο του Ολυμπιακού. Ένας ποιοτικός αντίπαλος, μπορεί να βρει μία πάσα και να σου κάνει το γκολ. Ο Ολυμπιακός δημιούργησε πολλές ευκαιρίες από τα άκρα.”

Για τον Γιουνές: “Έκανε ένα καλό κομμάτι στην αρχή της σεζόν, αλλά μετά τον χάσαμε. Είναι παίκτης περιοχής, δεν είναι παίκτης που θα κινηθεί στον χώρο. Είναι παίκτης για τα 10-15 λεπτά. Εκεί που κυνηγάς με σέντρες, ένα γκολ. Για πρώτη χρονιά, η ομάδα τα πηγαίνει πολύ καλά. Ελπίζω με την έξοδο στην Ευρώπη, να δυναμώσει κι άλλο η ομάδα.”

Για την αλλαγή προπονητή: “Μπορεί αυτός ο προπονητής, να ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα και να έβγαλε τον καλύτερο εαυτό των παικτών. Κατάφερε να κάνει την ομάδα, να παίζει πιο πολύ για το αποτέλεσμα. Κάθε “τρίποντο”, βοηθάει να πλησιάσει ο ΑΡΗΣ την έξοδο στην Ευρώπη. Θα είναι πολύ σημαντικό να μπει η ομάδα στην Ευρώπη. Έχει όλη την δύναμη, να γίνει ανταγωνιστική και να σταθεί στο επίπεδο του Europa League.”

Για τις πολλές μεταγραφές που έγιναν και το κομμάτι των ακαδημιών: “Καλά έκαναν και κράτησαν παιδιά από πέρυσι. Πρέπει να στηριχτούν πολύ αυτά τα παιδιά. Πρέπει να δείξουν περισσότερα πράγματα, γιατί θεωρώ ότι μπορούν να πάνε ψηλά. Να δυναμώσουν οι ακαδημίες, να δημιουργηθούν περισσότερα τμήματα και να είναι έτοιμοι παίκτες, για την Α΄ ομάδα. Πρέπει να βοηθήσει κάποιος, ώστε να γίνει μια επένδυση, για τα εγκαταστάσεις. Είναι πολύ εύκολο μετά, μέσω δουλειάς, να δημιουργήσεις παίκτες, εφόσον έχει τις εγκαταστάσεις. Όπως συμβαίνει, δηλαδή, στην Ευρώπη”

Για τους μπακ του ΑΡΗ, τον Τζανακάκη και τον Βαλεριάνο: “Ο Τζανακάκης και ο Βαλεριάνος είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες και καλά έκανε η διοίκηση και τους κράτησε. Έχουν στοιχεία και το επίπεδο, να παίξουν ακόμα πιο ψηλά. Έχουν μεγάλη ταχύτητα σαν παίκτες, έχουν δύναμη και πρέπει να προσέξουν στο επιθετικό κομμάτι. Να είναι πιο σίγουροι. Γιατί μια λάθος πάσα, μία λάθος σέντρα, μπορεί ν’ αναγκάσει την ομάδα σε περισσότερα τρεξίματα. Αμυντικά είναι πάρα πολύ καλοί”

Ποια είναι τα μελλοντικά του σχέδια: “Ο πρόεδρος με κράτησε με το ζόρι, μετά την τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ, μου είπε ότι θα πάει στο CAS την υπόθεση και θα την κερδίσει. Σιγά σιγά, το νερό μπαίνει στ’ αυλάκι, ΟΥΕΦΑ δεν θέλει να πάει στο CAS η υπόθεση. Η βοήθεια που προσφέραμε στην ομάδα, ελπίζουμε να έχει αποτέλεσμα. ”

Κλείνοντας, ο Κρίστι Βανγκέλι, σημείωσε: “Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον κόσμο, είμαι ένα κομμάτι της ομάδας, είμαι ένα κομμάτι του κόσμου. Είμαι οπαδός του ΑΡΗ και ποτέ δεν θα το ξεχάσω.”

Προτεινόμενα Άρθρα