Καταγγελίες εις βάρος δύο γιατρών για τον θάνατο του Αστόρι!

από AllAboutARIS

Ο Εισαγγελέας της Φλωρεντίας σκοπεύει να απαγγείλει κατηγορίες εις βάρος δύο Ιταλών γιατρών για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας σε ότι αφορά την υπόθεση θανάτου του Ντάβιντε Αστόρι.

Ένα χρόνο μετά την τραγική είδηση του θανάτου του Ντάβιντε Αστόρι, η έρευνα για τα ακριβή αίτια παραμένει ανοιχτή. Μάλιστα όπως αναφέρουν ιταλικά Μ.Μ.Ε. ο Εισαγγελέας της Φλωρεντίας που ερευνά την υπόθεση σκοπεύει να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον δύο γιατρών που φέρεται ότι γνώριζαν τα καρδιακά προβλήματα από τα οποία έπασχε ο πρώην αρχηγός της Φιορεντίνα.

Ο Φραντσέσκο Στάνιο και Τζιόρτζιο Γκαλάντι φέρεται ότι παραβίασαν το ιατρικό πρωτόκολλο, αφού το 2014 εξέδωσαν πιστοποιητικό καταλληλότητας στον Αστόρι, αν και γνώριζαν ότι η καρδιά του εμφάνιζε έντονες συστολές στα τεστ άγχους στα οποία υποβλήθηκε.

Μάλιστα ο Εισαγγελέας της Φλωρεντίας αναφέρει ότι ο Γκαλάντι έδωσε το πράσινο φως στον Αστόρι μετά και από τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη το 2016 και το 2017, μολονότι αυτές εμφάνιζαν καρδιακές αρρυθμίες.

Οι δύο γιατροί κατηγορούνται πως δεν κατάφεραν να βρουν και κάποιες άλλες μικρότερης σημασίας παθήσεις στα διαγνωστικά τεστ που υπέβαλαν τον Αστόρι, ενώ τονίζεται ότι αν είχαν ακολουθήσει την ιατρική πεπατημένη, ενδεχομένως ο Αστόρι να βρισκόταν σήμερα στην ζωή.

Προτεινόμενα Άρθρα