Με πεντάρα η Τσέλσι

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Όλη η δράση του Europa League

Μάλιστα, άξιο αναφοράς είναι πως μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν για τους Άγγλους ο Ολιβιέ Ζιρού που πέτυχε το πρώτο του χατ τρικ στα Κύπελλα Ευρώπης μετά από εκείνο κόντρα στον Ολυμπιακό στο Φάληρο, φορώντας τότε τη φανέλα της Άρσεναλ. Το σκορ άνοιξε για την Τσέλσι ο Γάλλος επιθετικός μόλις στο 5’, για να έρθει και πάλι ο ίδιος στο 33’ και να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Αλόνσο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, με τον Ζιρού στο 59’ με ωραία κεφαλιά να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Λονδρέζων. Το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης έβαλε στο 78’ ο Χάντσον Οντόι.

νίκη δεν ήταν αρκετή…

Εξ΄αρχής το έργο της Σάλτσμπουργκ ήταν πολύ δύσκολο μετά την ήττα της από τη Νάπολι στην Ιταλία με 3-0. Παρ’ όλα αυτά, οι Αυστριακοί δεν τα παράτησαν και το πάλεψαν ακόμα και όταν είδαν την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να παίρνει το προβάδισμα μέσα στην έδρα τους μόλις στο 14’ με τον Μίλικ. Βγάζοντας αντίδραση, ισοφάρισαν αρχικά στο 25’ με τον Νταμπούρ και πέτυχαν δύο ακόμα τέρματα με τον Γκούλμπραντσεν στο 65’ και τον Λάιτγκεμπ στο 92’. Η νίκη τους, ωστόσο, με 3-1 δεν ήταν αρκετή και κάπως έτσι αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση με τη Νάπολι να ετοιμάζεται για την κλήρωση των προημιτελικών.
Πρόκριση μέσα από το απόλυτο θρίλερ!

Ένα γκολ «ζωγραφιά» του Σουλειμάνοφ στο 85’ ήταν αυτό που όλα έδειχναν πως θα στείλει την Κρασνοντάρ για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Η Βαλένθια, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση και των καθυστερήσεων του αγώνα κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με τον Γκονσάλο Γκουέδες (1-1) και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 2-1 στο πρώτο ματς στο Μεστάγια πήρε το εισιτήριο για την οκτάδα της διοργάνωσης.

Προτεινόμενα Άρθρα