Ανατροπή πρόκρισης για την Άρσεναλ, "άλωσε" το Μιλάνο η Άιντραχτ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Σπουδαίο "διπλό" της Άιντραχτ στο Μιλάνο κόντρα στην Ίντερ (0-1)

Η Άρσεναλ του Ουνάι Έμερι είχε κάνει μόνη της σύνθετη την υπόθεση πρόκριση μετά την ήττα της από τη Ρεν στη Βρετάνη την περασμένη εβδομάδα με σκορ 3-1. Παρ’ όλα, στον επαναληπτικό του Λονδίνου, ήταν εκείνη που φρόντισε να την ξεμπλέξει και επικρατώντας των Γάλλων με σκορ 3-0 να πάρει το εισιτήριο για την οκτάδα του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «κανονιέρηδες» πήραν μόλις στο 5’ κεφάλι στο σκορ με τον Ομπαμεγιάνγκ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα έφτασαν και σε σκορ πρόκρισης χάρη σε γκολ του Μάιτλαντ Νάιλς. Το κερασάκι στην τούρτα της ανατροπής έβαλε και πάλι ο Ομπαμεγιάνγκ στο 72′.

Μεγάλη πρόκριση της Άιντραχτ μέσα στο Μιλάνο!
 

Σαφές μήνυμα πως φέτος είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα στο Γιουρόπα Λιγκ έστειλε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, επικρατώντας με 1-0 στο Μιλάνο της Ίντερ. Οι Γερμανοί με σκόρερ τον Γιόβιτς πήραν προβάδισμα μόλις στο έκτο λεπτό και αυτό το γκολ έμελλε να τους χαρίσει και την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης και να στείλει τους 13.000 φίλους τους στις εξέδρες του Σαν Σίρο στον έβδομο ουρανό. Άξιο αναφοράς πως αυτό ήταν το 14ο σερί παιχνίδι που η ομάδα της Φρανκφούρτης παραμένει αήττητη στη διοργάνωση με το σχετικό ρεκόρ να είναι τα 15 της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πρόκριση στο ρελαντί για τη Βιγιαρεάλ
 

Ενδεχομένως το πιο εύκολο έργο στη βραδιά να το είχε η Βιγιαρεάλ. Το κίτρινο υποβρύχιο μετά τη νίκη στην Αγία Πετρούπολη επί της Ζενίτ, επικράτησε των Ρώσων και στον επαναληπτικό της Ισπανίας με σκορ 2-1 και έτσι σφράγισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Τα γκολ για την ομάα του Χαβιέ Καλέχα πέτυχαν ο Μορένο στο 29’ και ο Μπάκα στο 47’. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 91’ με τον Ιβάνοβιτς.

Προτεινόμενα Άρθρα