Είχαν τους λόγους τους…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Κάθε ένας ήθελε το γκολ, για τους δικούς του λόγους

Τα πέντε γκολ του ΑΡΗ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, είναι το πρώτο σημείο αναφοράς στη χθεσινή αναμέτρηση του “Κλεάνθης Βικελίδης”. Με μία δεύτερη ανάγνωση όμως, κάποιος μπορεί να βρει πολλά περισσότερα. 

Τέσσερις ήταν οι ποδοσφαιριστές που έβαλαν το όνομα τους στη χθεσινή λίστα των σκόρερς. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι ο καθένας από αυτούς, ήθελε ένα γκολ για τους δικούς του λόγους. 

Ο Ντιγκινί επανήλθε όχι 100% έτοιμος από τον τραυματισμό του και κλήθηκε να δικαιώσει τον προπονητή του για την επιλογή που έκανε να τον χρησιμοποιήσει βασικό. Με τα δύο γκολ του, το πέτυχε. Και παράλληλα έδειξε ότι δεν τον επηρέασε τόσο η απουσία του το προηγούμενο διάστημα. 

Ο Τόνσο από την πλευρά του, έχει συναντήσει το εμπόδιο της… γάμπας του ερχόμενος στον ΑΡΗ. Το πρόβλημα που αντιμετώπισε, δεν του επέτρεψε μέχρι στιγμής να τεθεί στη διάθεση του Σάββα Παντελίδη, παρά μόνο λίγες φορές. Και με την επάνοδό του στην αρχική ενδεκάδα, αναζητούσε μία καλή εμφάνιση. Ηταν δραστήριος αλλά όχι τόσο ουσιαστικός -δεν ήταν 100% έτοιμος- μέχρι που ήρθε η ευκαιρία του 54ου λεπτού για να σκοράρει. Και δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη, σκοράροντας ένα γκολ ψυχολογίας. 

Ο Γιουνές αποτελεί μία ιδιαίτερη κατηγορία. Φέτος έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο. Το 2019 ξεκίνησε με έναν τραυματισμό που τον άφησε για 20 περίπου μέρες εκτός. Κόντρα στην ΑΕΚ είδε την τύχη να του γυρνάει πάλι την πλάτη με ακόμη ένα δοκάρι, ενώ στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” ο ΑΡΗΣ έπαιξε ένα στυλ ποδοσφαίρου που δεν του ταιριάζει. Ετσι λοιπόν το χθεσινό γκολ -και πρώτο μετά το πέναλτι κόντρα στον Παναθηναϊκό τον περασμένο Δεκέμβριο- έχει τη δική του αξία για τον Τυνήσιο. Και με δεδομένο ότι μιλάμε για έναν παίκτη ψυχολογίας, μπορεί να είναι η αρχή για κάτι καλύτερο από μέρους του. 

Πάνω-κάτω ίδια είναι η κατάσταση και όσον αφορά τον Γιάννη Φετφατζίδη. Με εξαίρεση το πρώτο 25λεπτο κόντρα στον Ολυμπιακό, δεν μπόρεσε έως τώρα να δείξει κάτι παραπάνω. Και το χθεσινό του τέρμα “προσφέρει” σίγουρα μία… ένεση ψυχολογίας. Σε έναν παίκτη από τον οποίο ο ΑΡΗΣ περιμένει πολλά, δεδομένης της ποιότητας του.

Προτεινόμενα Άρθρα