«Έπιασε» το όριο ο Ματίγια

από AllAboutARIS

Ο Ισπανός συμπλήρωσε χθες κόντρα στον Απόλλωνα τον αριθμό των συμμετοχών που απαιτούνταν για να ενεργοποιηθεί ο δεύτερος χρόνος του συμβολαίου του

Η κατακόρυφη άνοδος του Χαβιέ Ματίγια το τελευταίο δίμηνο είναι ένας από τους βασικούς λόγους της αγωνιστικής μετάλλαξης του ΑΡΗ. Ο Ισπανός μέσος αφού πέρασε ένα διάστημα αμφισβήτησης μετά την φυγή του Πάκο Ερέρα, είναι πλέον ένα σημαντικό εξάρτημα στη μηχανή του Σάββα Παντελίδη με πολύπλευρη συνεισφορά. Δυο γκολ και μάλιστα καθοριστικά, τέσσερις ασιστ, εξαιρετικά χτυπήματα στα στημένα, θαυμαστή βελτίωση στα τρεξίματά του.

Δεν μιλάμε βέβαια για ένα τυχαίο παίκτη, αφού έχει κάνει συμμετοχή με την U21 της Ισπανίας, αλλά έναν από τους πλέον άτυχους αφού ένας σοβαρός τραυματισμός τον Νοέμβριο του 2016 σε ένα παιχνίδι της Ελτσε με την Μαγιόρκα τον έθεσε νοκ άουτ ως τον Γενάρη του 2019 που επέστρεψε, φορώντας αυτή τη φορά τη φανέλα της Ταραγόνα. Είχε προηγηθεί ένας ακόμη ίδιος σοβαρός τραυματισμός στις 10/01 του 2015 σε παιχνίδι της Μπέτις με την Τενερίφη.

Αυτός ήταν και ο λόγος που όταν ο ΑΡΗΣ τον απέκτησε το καλοκαίρι πέρα από τον ιατρικό έλεγχο που τον υπέβαλε φρόντισε να βάλει και ειδικό όρο συμμετοχών στο συμβόλαιό του, απαραίτητη προϋπόθεση για να ενεργοποιηθεί ο δεύτερος χρόνος. Στο χθεσινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα ο Ισπανός έπιασε το όριο συμμετοχών που είχε τεθεί (15 ματς πάνω από 70΄) και έτσι θα ενεργοποιηθεί και ο δεύτερος χρόνος που θα κρατήσει τον31χρονο μέσο στο Κλεάνθης Βικελίδης καθώς και το μπόνους συμμετοχών.   

Προτεινόμενα Άρθρα