Μες στον χειμώνα… βρήκε το καλοκαίρι

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τι έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής οι παίκτες που ήρθαν τον περασμένο Ιανουάριο.

Η τρίτη διακοπή του πρωταθλήματος, δίνει την ευκαιρία για ανάσες. Πνευματική και σωματική ξεκούραση πριν την τελική ευθεία προς τη γραμμή του τερματισμού. Αποτελεί παράλληλα όμως και μία καλή αφορμή για συμπεράσματα. Με τις αφίξεις του Γενάρη να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Συνήθως σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, το ποσοστό επιτυχίας δεν είναι τόσο μεγάλο. Ο ΑΡΗΣ όμως έστω κι αν άργησε κάπως, βρήκε αυτά που έψαχνε. Με αποτελεσματικότητα που θυμίζει… καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. 

Άλλοι έχουν συμβάλλει καταλυτικά στην αγωνιστική μετάλλαξη της ομάδας. Άλλοι λιγότερο. Άλλοι ακόμα το παλεύουν. Ποιοι είναι αυτοί και τι έχουν παρουσιάσει έως τώρα; Το AllAboutARIS, τα παρουσιάζει.

-Ντάνιελ Λάρσον (9 συμμ.. 2 γκολ)

Μαζί με τον Λίντσεϊ Ρόουζ, είναι οι δύο που έχουν ξεχωρίσει έως τώρα και έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο στο παιχνίδι της ομάδας. Ο 31χρονος εξτρέμ ήρθε στη Θεσσαλονίκη ως μία κίνηση από το «πάνω ράφι» για να καλύψει το κενό που άφησε ο τραυματίας Γκάμα. Και αφού σταδιακά βρήκε τον αγωνιστικό ρυθμό που του έλειπε, άρχισε να ανταποκρίνεται στην «αποστολή» του. 

Από το πρώτο του κιόλας παιχνίδι στη Λιβαδειά, όπου πέρασε ως αλλαγή, έδειξε ότι έχει το κάτι παραπάνω. Και από τη στιγμή που πρόκειται για έναν Σκανδιναβό αθλητή, οι άνθρωποι του ΑΡΗ περίμεναν πειθαρχία και εύκολη προσαρμογή. Οπως έγινε. Αλλωστε από την Ξάνθη μέχρι και σήμερα, αποτελεί αναπόσπαστο στέλεχος της ενδεκάδας. Εχει προσδώσει ποιότητα στην αριστερή πλευρά του ΑΡΗ και έχει… φέρει μαζί του το ένας εναντίον ενός που έλειπε από τα επιθετικά άκρα. Με πολύ όμορφα τελειώματα στα δύο γκολ που έχει σκοράρει. Παίζει μυαλωμένα και βοηθάει σημαντικά στην άμυνα με τις επιστροφές του. Με την κοφτή του ντρίμπλα να εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς και αναγκάζει πολλούς να τον αποκαλούν… Άριεν Ρόμπεν των “φτωχών”.

-Λίντσεϊ Ρόουζ (9 συμμ.. 1 γκολ)

Με τον Μάβραϊ να έχει αποχωρήσει από νωρίς και τον Σόουζα στα “πιτς”, η ανάγκη για την απόκτηση ενός στόπερ ήταν δεδομένη. Ο ΑΡΗΣ κατέληξε στην επιλογή του Ρόουζ για να συμπληρώσει το κενό στα μετόπισθεν. Αλλά από τη στιγμή που μπήκε, δεν βγήκε…

Η παρουσία του ήταν ερωτηματικό αφού δεν επρόκειτο για παίκτη με πλούσιο βιογραφικό, αν και αποτελεί “προϊόν” της Λυών. Η προσαρμογή του όμως από την πρώτη στιγμή, είναι χαρακτηριστική. “Εδεσε” τόσο με τον Δεληζήση όσο και με τον Βέλεθ, δίπλα στον οποίο φαίνεται να καθιερώνεται στα τελευταία παιχνίδια. Γρήγορος για τη θέση του, καλός τόσο ψηλά όσο και χαμηλά, συν την ικανότητα του να κρατάει μπάλα και να την προωθεί μπροστά. Με κάποια λάθη στο παιχνίδι του βέβαια, όπως στο ματς της Τρίπολης, τα οποία όμως δεν αλλοιώνουν τη συνολική του εικόνα. Την ώρα μάλιστα που έχει πετύχει και ένα γκολ, κόντρα στην ΑΕΚ. Συν την κουβέντα που έχει προκαλέσει ήδη όσον αφορά την παραμονή του.

-Μίχαϊ Κόρχουτ (9 συμμ.)

Ηταν αυτός που άνοιξε τον… χορό των αφίξεων. Ο ΑΡΗΣ πήγε στα… σίγουρα επιλέγοντας έναν έμπειρο αριστερό μπακ. Παρόλο που στα πρώτα ματς δεν χρησιμοποιήθηκε εκεί αλλά ως εξτρέμ ελλείψει επιλογών. Μέχρι που ήρθε πάλι το ματς της Ξάνθης ώστε ο Ούγγρος να καθιερωθεί στη φυσική του θέση. Ισορροπημένος στο κομμάτι της ταχύτητας. Παίζει πολύ με την εμπειρία του. Συμμετέχει ενεργά στην επίθεση και έχει μία αδυναμία κάποιες φορές όσον αφορά τις επιστροφές του. Η μέτρια έως κακή μέρα του κόντρα στον Ολυμπιακό, ήταν και η μοναδική του έως τώρα στον ΑΡΗ, ο οποίος προσέθεσε στα μπακ του σταθερότητα και φυσικά έναν ακόμη εν ενεργεία διεθνή ποδοσφαιριστή.

-Μάρτιν Τόνσο (4 συμμ. 1 γκολ)

Στη θέση του, υπήρχαν επιλογές. Στον ΑΡΗ όμως ήθελαν το κάτι παραπάνω. Και στράφηκαν σε μία επιλογή ποδοσφαιριστή ο οποίος γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον γνωρίζει αρκετά καλά ο Σάββας Παντελίδης. Δυστυχώς για τον ίδιο, το πρόβλημα στη γάμπα δεν του έχει επιτρέψει να δείξει πολλά για την ώρα. Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε η καλύτερη εμφάνισή του, να έρθει κόντρα στην πρώην ομάδα του. Μία ασίστ, ένα δοκάρι και μία παρουσία με την οποία έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει σημαντικά μεσοεπιθετικά και ειδικότερα από τον άξονα. Κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης άνοιξε λογαριασμό με ένα ωραίο σε εκτέλεση γκολ, χωρίς να φανεί περισσότερο από τη στιγμή που επανήλθε μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας. 

-Γιάννης Φετφατζίδης (4 συμμ. 1 γκολ)

Ο Θεόδωρος Καρυπίδης αρέσκεται στα… κερασάκια όταν φτάνει το φινάλε των μεταγραφών. Και ο Φετφατζίδης ως όνομα ήταν ο ιδανικός για να εξυπηρετήσει αυτό τον σκοπό. Μία άκρως ποιοτική προσθήκη, η οποία όμως βρήκε μπροστά της τους Γκαρσία και Λάρσον. Ετσι η φανέλα του βασικού εξελίχθηκε σε μία δύσκολη υπόθεση. Ο Παντελίδης τον χρησιμοποιούσε ως αλλαγή και με εξαίρεση το ματς κόντρα στην Α.Ε.Κ. όπου είχε διάθεση, δεν έδειξε κάτι παραπάνω. Κόντρα στον Ολυμπιακό πήρε την ευκαιρία του ως βασικός και ήταν πρωταγωνιστής σε δύο μεγάλες φάσεις χωρίς να σκοράρει, μαζί με τις πρωτοβουλίες που πήρε ειδικά στο καλό 20λεπτο του ΑΡΗ. Μετά όμως… χάθηκε. Με τον Απόλλωνα Σμύρνης αγωνίστηκε πάλι ως αλλαγή και… έσπασε το ρόδιο σκοράροντας το πρώτο του γκολ ως παίκτης του ΑΡΗ και το δεύτερό του στο πρωτάθλημα. 

-Κυριάκος Σαββίδης (0 συμμ.)

Ο 23χρονος χαφ ήταν η… αθόρυβη κίνηση του ΑΡΗ. Ηρθε στην ομάδα και κλήθηκε να καλύψει μεγάλο χαμένο έδαφος αφού είχε να αγωνιστεί από το περασμένο καλοκαίρι όταν και ανήκε στον Πανιώνιο. Εχει κάνει πρόοδο και ανεβάζει ρυθμούς. Ο Παντελίδης τον παίρνει στην αποστολή εδώ και κάποια παιχνίδια, χωρίς όμως να τον έχει χρησιμοποιήσει ακόμα.

Προτεινόμενα Άρθρα