Η Ρεάλ παίρνει το 10άρι που θα αλλάξει το σύγχρονο ποδόσφαιρο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι συγκρίσεις με τον Ροναλντίνιο είναι ήδη στο τραπέζι για τον παίκτη που προορίζεται να συντρίψει το μεταγραφικό ρεκόρ του Βινίσιους

Οταν τον Μάη του 2017 η Ρεάλ έδινε τα χέρια με τη Φλαμένγκο για τη μεταγραφή του Βινίσιους Τζούνιορ, ο 17χρονος τότε Βραζιλιάνος είχε αγωνιστεί μόλις… 17 λεπτά σε ανδρικό επίπεδο.

“Ποτέ ξανά δεν δόθηκαν τόσα χρήματα για έναν τόσο άπειρο παίκτη”, έγραψε τότε η Marca, καθώς οι Μαδριλένοι εκταμίευσαν 45 εκατ. ευρώ προκειμένου να υποθηκεύσουν την υπογραφή του Βραζιλιάνου, που διεκδικούσε παράλληλα και η Μπαρτσελόνα.

Κανείς άλλος ανήλικος δεν έχει κοστίσει τόσο πολύ – ο μεσοεπιθετικός των Μαδριλένων κατέχει το σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ. Μάλλον όχι όμως για πολύ ακόμα. Ένας συμπατριώτης του μοιάζει ικανός να το συντρίψει. O χορός εκατομμυρίων που έχει στηθεί γύρω από τον Ρεϊνιέρ Χεσούς Καρβάλιο, τον καθιστά και μόνο από αυτό φαινόμενο.

Ο 17χρονος μεσοεπιθετικός ανήκει επίσης στη Φλαμένγκο και έχει πάρει (επίσης…) τα μυαλά της Ρεάλ. Σύμφωνα με τα ισπανικά δημοσιεύματα, το μεταγραφικό μπάτζετ που θα έχει για το καλοκαίρι ο Ζινεντίν Ζιντάν θα φτάνει τα 500 εκατ. ευρώ και οι Κιλιάν Εμπαμπέ, Εντέν Αζάρ και Πολ Πογκμπά φέρονται να είναι ως οι βασικοί υποψήφιοι για να το εξαντλήσουν.

Προτεινόμενα Άρθρα