Τριάρα με…μπαλάρα και…φαουλάρα!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δύσκολη και καθοριστική νίκη για τους "κιτρινόμαυρους".

Η πορεία του ΑΡΗ προς την Ευρώπη και την 4η θέση, δεν σταμάτησε ούτε σήμερα. Εστω και αν ο ΟΦΗ του έβαλε δύσκολα. 

Με… σφυροκόπημα στο δεύτερο ημίχρονο και αντεπίθεση διαρκείας, οι “κιτρινόμαυροι” ανέτρεψαν το γκολ του Βαζ στο 26′ και επικράτησαν 3-1 των Κρητικών, “πιάνοντας” τον Ατρόμητο στην 4η θέση με 43 βαθμούς και ένα ματς λιγότερο!

Ο Ρόουζ έβαλε τον ΑΡΗ ξανά στο παιχνίδι στο 75′ και ο Ματίγια με φοβερό απευθείας φάουλ λύτρωσε πάλι στο φινάλε την ομάδα του. Στις καθυστερήσεις ο Μαρτίνες με τον ίδιο τρόπο διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη.

Δεν ρίσκαρε με Τόνσο και Λάρσον (4-2-3-1)

Ο Σάββας Παντελίδης αποφάσισε τελικά να κρατήσει στον πάγκο και τους δύο ποδοσφαιριστές που ταλαιπωρήθηκαν από προβλήματα. Λάρσον και Τόνσο δεν ξεκίνησαν στο ματς, με τους Φετφατζίδη και Γιουνές να παίρνουν τις θέσεις τους. Συγκεκριμένα ο Κουέστα ήταν στο τέρμα. Τζανακάκης-Κόρχουτ ήταν οι δύο μπακ, με το Δεληζήση να επιστρέφει στα στόπερ δίπλα στον Ρόουζ. Σιώπης-Ματίγια διατηρήθηκαν στα χαφ, με τον Ντιγκινί λίγο πιο μπροστά. Γκαρσία-Φετφατζίδγς ήταν οι δύο εξτρέμ και ο Γιουνές στην κορυφή της επίθεσης.

Εριξε ό,τι καλύτερο ο Βέρα (4-2-3-1)

Με τον ΟΦΗ να έρχεται στη Θεσσαλονίκη χωρίς επτά παίκτες, ο Χάιμε Βέρα παρέταξε σύνθεση… ανάγκης με ό,τι καλύτερο είχε στη διάθεσή του. Ο Σωτηρίου ήταν στο τέρμα. Μπράουν και Γιαννούλης ήταν οι μπακ, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Μιχόγεβιτς και Ποτουρίδης ήταν στο κέντρο της άμυνας, με τους Νάστο-Κυριακίδη δίδυμο στα χαφ. Ο Βαζ ήταν ο επιτελικός μέσος, με τους Κουτσιανικούλη-Φερέιρα στα άκρα και τον Σασί στην κορυφή.

Επιπόλαιος ο ΑΡΗΣ, αιφνιδίασε ο ΟΦΗ

Το καθαρό μυαλό έλειπε για τον ΑΡΗ, όπως φαινόταν από τα πολλά επιπόλαια λάθη στα οποία έπαιξε ρόλο το κατά διαστήματα πρέσινγκ του ΟΦΗ ψηλά. Μαζί με την δυσκολία των γηπεδούχων να απειλήσουν -ένα σουτ του Φετφατζίδη στο 27′ και του Γιουνές στο 23′- το αποτέλεσμα ήταν το πρώτο μέρος να μη κυλάει καλά για αυτούς. Και τα πράγματα έγιναν χειρότερα στο 26′ .

Επειετα από δύο κόρνερ και την επιμονή των Κρητικών, ήρθε και το γκολ. Η άμυνα του ΑΡΗ αδράνησε και ο Κουτσιανικούλης βρήκε τον Βαζ στο ύψος το πέναλτι, για να γίνει το 0-1 από το σουτ του Πορτογάλου.

Ολα στραβά…

Σαν να μην έφτανε το προβάδισμα του ΟΦΗ, ο κόσμο έγινε μάρτυρας ακόμη ενός χαμένου πέναλτι τη φετινή σεζόν. Αφού σ[το 35′ ο Σωτηρίου έβγαλε με μεγάλη δυσκολία το αριστερό σουτ του Ντιγκινί, στο 45′ είπε “όχι” στην εκτέλεση πέναλτι του Ματέο Γκαρσία, μετά από χέρι του Νάστου.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Σέζος έκλεισε τα μάτια αρχικά σε πέναλτι που έγινε πάνω στον Γιουνές και αμέσως μετά στον Δεληζήση, με τη μεγάλη ευκαιρία του Φερέιρα για το 0-2 -πέρασε παράλληλα με την εστία του Κουέστα. να ολοκληρώνει το παζλ όσον αφορά το πρώτο μέρος.

Πολιορκία διαρκείας

Ο ΑΡΗΣ το… πήρε αλλιώς στην επανάληψη και με τον Παντελίδη να επιστρατεύει τον Λάρσον, έγινε πιο απειλητικός πιέζοντας για την ισοφάριση. Στο 63′ οι παίκτες του ΟΦΗ απομάκρυναν στη γραμμή το φάουλ του Ματίγια ενώ στο 71′ ο Στρέζος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Ντιγκινί, έχοντας περάσει ως αναγκαστική αλλαγή στο 58′ αντί του Σωτηρίου που αποχώρησε τραυματίας. 

Δύο συν μία… μπαλοθιές!

Το comeback του ΑΡΗ σήμανε ο Ρόουζ. Ο Γάλλος με αριστερό σουτ του στο 75′ έβαλε την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι, πετυχαίνοντας παράλληλα το δεύτερο γκολ του στο πρωτάθλημα. Για να ακολουθήσει ο λυτρώτης Ματίγια. 

Στο 89′ ο Ισπανός σκόραρε με φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ και ολοκλήρωσε την ανατροπή του ΑΡΗ, ο οποίος δεν σταμάτησε εκεί. Εψαξε ένα τρίτο γκολ για να “κλειδώσει” τη νίκη του και το βρήκε από τον Μαρτίνες. Ο Αργεντινός… αντέγραψε τον Ματίγια και με απευθείας φάουλ στις καθυστερήσεις “σφράγισε” τη νίκη του ΑΡΗ με 3-1. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θανάσης Σέζος (Κιλκίς)

ΒΟΗΘΟΙ: Νικόλας Σάββας (Σερρών), Κων/νος Ψαρρής (Ζακύνθου)

4ος: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)

ΚΙΤΡΙNΕΣ: 8′ Κουέστα, 64′ Σιώπης/20′ Κυριακίδης, 28′ Μιχόγεβιτς, 42′ Ποτουρίδης, 65′ Βαζ, 90’+4′ Γιαννούλης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΓΚΟΛ: 75′ Ρόουζ, 89′ Ματίγια, 90’+4′ Μαρτίνες/26′ Βαζ

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (81′ Βαλεριάνος), Σιώπης, Ματίγια, Γκαρσία, Φετφατζίδης (61′ Λάρσον) , Ντιγκινί, Γιουνές (75′ Μαρτίνες)

ΟΦΗ: (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου (58′ Στρέζος), Μπράουν, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Νάστος, Κουτσιανικούλης, Κυριακίδης (66′ Παπάζογλου), Σόουζα, Βαζ (81′ Αργυρόπουλος), Σάσι

Προτεινόμενα Άρθρα