Επέμεινε αλλά δεν λειτούργησε…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η χρησιμοποίηση του Γιώργου Βαλεριάνου στο δεξί άκρο της άμυνας, ήταν η επιλογή που επανήλθε χθες στα πλάνα του Σάββα Παντελίδη.

Μέσα στην εβδομάδα ο 25χρονος διεθνής μπακ δοκιμάστηκε και στα δύο άκρα της άμυνας, με τον 54χρονο τεχνικό να τον επαναφέρει εν τέλει στο δεξί αντί του Τζανακάκη, ελπίζοντας σε μία εμφάνιση ανάλογη της ΑΕΚ.

Σε εκείνο το ματς βέβαια ο Βαλεριάνος ναι μεν ήταν καλός, αλλά δεν είχε τον ίδιο… φόρτο δουλειά όπως χθες ή στο ματς του “Γεώργιος Καραϊσκάκης” όπου επίσης δεν “βγήκε” ως επιλογή στον Παντελίδη. 

Δεν είναι τυχαίο ότι τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν από τη δεξιά πλευρά του ΑΡΗ, με τον Βαλεριάνο να φέρει ευθύνη και στα δύο. Στο πρώτο βέβαια το λάθος γίνεται πρώτα από τον Ματέο Γκαρσία, συν την ευθύνη του Κόρχουτ. Αλλά ο Βαλεριάνος που τον χάνει επίσης, στη συνέχεια δεν τον ακολουθεί. Στο δεύτερο είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα με τον Βαλεριάνο να κάνει λάθος κίνηση προς τον Άλτμαν, που καλύπτεται από τον Βέλεθ, ενώ έχει χάσει τη θέση του, αφήνοντας τον Ινσούα μόνο του στην περιοχή. 

Το ελαφρυντικό βέβαια στην περίπτωση του, είναι ότι πρόκειται για έναν αμυντικογενή αριστερό μπακ. Οχι δεξί μπακ, με αποτέλεσμα να αδικείται έως έναν βαθμό. Οπως επίσης οι περισσότεροι χθες ήταν σε κακή μέρα. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι μία επιλογή από πλευράς Παντελίδη, για την οποία ο προπονητής του ΑΡΗ εκτέθηκε…

Προτεινόμενα Άρθρα