"Κόλλησε" στη βροχή

από Νίκος Παπαδόπουλος

Χάθηκε η 4άδα αλλά μένει η ουσία για τον ΑΡΗ, η οποία είναι η έξοδος του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Σε ένα παιχνίδι το οποίο διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, οι “κιτρινόμαυροι” ηττήθηκαν με 0-2 από τους Περιστεριώτες και έχασαν τις ρεαλιστικές ελπίδες τους για την κατάληψη της 4ης θέσης. 

Τα γκολ των Μανούσου (17′) και Κουλούρη (37′) διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Με τον ΑΡΗ να μην βρίσκει απαντήσεις και να πληρώνει δύο αδράνειες στην άμυνα μαζί με την κακή λειτουργία που παρουσίασε μεσοεπιθετικά για ακόμη ένα παιχνίδι. 

Τρεις αλλαγές από Παντελίδη (4-2-3-1)

Από μία αλλαγή σε κάθε γραμμή πραγματοποίησε ο Σάββας Παντελίδης, όπως αναμενόταν. Ο Τζανακάκης επανήλθε στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Βαλεριάνο να μετατοπίζεται στο αριστερό και τον Κόρχουτ να μένει στον πάγκο. Οι Βέλεθ και Ρόουζ συμπλήρωναν την τετράδα μπροστά από τον Χουλιάν Κουέστα.

Στη μεσαία γραμμή ο Χαβιέ Ματίγια ήταν το νέο πρόσωπο αντί του Μπάσα δίπλα στον Σιώπη. Γκαρσία και Φετφατζίδης ήταν οι δύο εξτρέμ, με τον Λάρσον να ξεκινάει πίσω από τον Ντιγκινί αλλά λίγο μετά τη σέντρα να πηγαίνει στα αριστερά.

Χωρίς εκπλήξεις ο Κάναντι (4-2-3-1)

Ο Αυστριακός επέλεξε να αγωνιστεί τελικά με τετράδα και όχι τριάδα στην άμυνα μπροστά από τον Μπάλας Μέγιερ. Κιβρακίδης-Κατράνης ήταν οι δύο μπακ, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, με το σταθερό δίδυμο των Χατζησαΐα-Ρισβάνη στα στόπερ. Ο Μπουσούλατζιτς με τον Μάνσον ήταν οι επιλογές του Κάναντι για τα χαφ. Ουάρντα και Μανούσος ήταν οι δύο εξτρέμ και ο Μπρούνο λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Κουλούρη.

Ημίχρονο… εφιάλτης

Ο ΑΡΗΣ μπήκε στο ματς έχοντας στο μυαλό του ότι πρέπει να προηγηθεί τουλάχιστον με δύο γκολ. Αυτό όμως το πέτυχε ο Ατρόμητος.

Η ομάδα του Κάνατι ήξερε ότι ο ΑΡΗΣ είναι αυτός που… καίγεται και έτσι ξεκίνησε πιο… μαζεμένη, περιμένοντας την ευκαιρία για να “χτυπήσει” στο χώρο. Τα λάθη του ΑΡΗ μεσοεπιθετικά έδιναν στους Περιστεριώτες την ευκαιρία να βγουν στην κόντρα, παίρνοντας σε μία τέτοια φάση το προβάδισμα με την κεφαλιά του Μανούσου στο 17′, μετά το γέμισμα του Ουάρντα. Φάση στην οποία ο Βαλεριάνος χάνει τον μεσοεπιθετικό των φιλοξενούμενων και ο Ρόουζ γλίστρησε, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγαλύτερο κενό. 

Μετά την καλή κεφαλιά του Ντιγκινί στο 8′ ο ΑΡΗΣ δεν δημιούργησε άλλη κλασσική ευκαιρία, παρότι είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του αλλά χωρίς ουσία και χωρίς την τελική πάσα στην περιοχή. Ο Ατρόμητος δεν παρέκκλινε από τη φιλοσοφία του και στο 37′ σκόραρε πάλι στην κόντρα. Η μπάλα έφτασε στον Κουλούρη και αυτός από δύσκολη θέση πλάσαρε τον Κουέστα για το 0-2 του πρώτου μέρους.

Προσπάθησε ο ΑΡΗΣ, διαχείριση από τον Ατρόμητο

Ο Παντελίδης πέρασε στο 52′ τον Γιουνές στο παιχνίδι, ελπίζοντας ότι θα βρει το γρήγορο γκολ που χρειαζόταν η ομάδα του για να μπει ξανά στη διεκδίκηση της νίκης. Το σκηνικό όμως δεν άλλαξε μεσοεπιθετικά για τον ΑΡΗ, την ώρα που ο Ατρόμητος φάνηκε να διαχειρίζεται το υπέρ του αποτέλεσμα. 

Ο Ματίγια πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες αλλά δεν είχε καλά χτυπήματα στις στατικές φάσεις, με αποτέλεσμα ο ΑΡΗΣ να αδυνατεί να πάρει κάτι από αυτές. 

Με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Βέλεθ εκτός περιοχής στο 66′, οι “κιτρινόμαυροι” δεν παρουσίασαν κάτι άλλο στο δεύτερο μέρος, όπως και ο Ατρόμητος, με αποτέλεσμα το 0-2 να είναι το τελικό σκορ. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Κων/ος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)
4ος: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -/30′ Κιβρακίδης, 44′ Μπουσούλατζιτς, 58′ Μανούσος, 80′ Μάνσον, 90’+2′ Καρασαλίδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΓΚΟΛ: -/17′ Μανούσος, 37′ Κουλούρης

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα – Τζανακάκης (80′ Μαρτίνες), Βέλεθ, Ρόουζ, Βαλεριάνος (71′ Κόρχουτ) – Σιώπης, Ματίγια – Γκαρσία, Λάρσον, Φετφατζίδης (52′ Γιουνές) – Ντιγκινί

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι – Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζησαΐας, Κατράνης – Μπουσούλατζιτς, Μάνσον – Ουάρντα (90’+3′ Ουμπίδες), Μπρούνο, Μανούσος (84′ Καρασαλίδης) – Κουλούρης (89′ Ενσικουλού)

Προτεινόμενα Άρθρα