Δεκαέξι αγώνες φέτος στην Ευρώπη, μία μόνο ήττα, η άδικη από τη Ρεάλ στο Άμστερνταμ.

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δεκαέξι αγώνες φέτος στην Ευρώπη, μία μόνο ήττα, η άδικη από τη Ρεάλ στο Άμστερνταμ.

Ο απίθανος Άγιαξ έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που φτάνει στα ημιτελικά, έχοντας ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της από τον Ιούλιο.

Έπαιξε τρεις προκριματικούς, πετώντας έξω τις Στουρμ Γκρατς, Σταντάρ Λιέγης και Ντιναμό Κιέβου, ενώ στον όμιλο έμεινε δεύτερος, στις λεπτομέρειες, πίσω από την Μπάγερν.

Ειρωνία: αυτή η ομάδα δεν έχει κατακτήσει τίποτα την τελευταία τετραετία στην Ολλανδία, ενώ οι τρεις προηγούμενες συμμετοχές της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ είχαν γίνει… σύνθημα στα χείλη των οπαδών της Αϊντχόφεν και της Φέγενορντ.

Τη σεζόν 2015/16 αποκλείστηκε από τη Ραπίντ στον α’ προκριματικό μολονότι πήρε 2-2 στον πρώτο αγώνα στη Βιέννη, την επόμενη διασύρθηκε στα playoffs από τη Ροστόφ με 4-1 στη Ρωσία και πέρσι έμεινε εκτός με δύο ισοπαλίες κόντρα στη Νις.

Βέβαια η συμμετοχή στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ ήταν η πρώτη “ερχόμαστε” δήλωση της μεγάλης του Αίαντα σχολής, η οποία όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι είχε «κουρδιστεί» με τέτοιο τρόπο για να πετύχει κάτι πολύ μεγάλο φέτος.

Προτεινόμενα Άρθρα