Την… λύτρωσε ο Σιούλε!

από Γιώργος Γκάτος

Ένα γκολ ήταν αρκετό για την Μπάγερν

Η Μπάγερν Μονάχου μπήκε δυνατά στη σημερινή αναμέτρηση και μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα είχε την πρώτη της φάση. Ο Αλάμπα έκανε μία επικίνδυνη σέντρα, με την μπάλα όμως να ανακόπτεται τελευταία στιγμή από την άμυνα της Βέρντερ.

Ένα λεπτό αργότερα η Βέρντερ απάντησε με μία πολύ σημαντική φάση. Ο Εγκέστιεν έπιασε το σουτ, με τους αμυντικούς της Μπάγερν να το ανακόπτουν, τη στιγμή που η μπάλα είχε κατεύθυνση προς την εστία των γηπεδούχων.

Η Μπάγερν συνέχιζε να έχει την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει με σοβαρές προϋποθέσεις την εστία της Βέρντερ. Αυτό συνέβη στο 26ο λεπτό με τον Γκνάμπρι.  Για την ακρίβεια ο Γκνάμπρι με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έφτασε μία ανάσα από το γκολ, αλλά ο τερματοφύλακας της Βέρντερ έκανε μία απίθανη επέμβαση.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις ομάδες στο 0-0 και την Μπάγερν να έχει 6 τελικές (2 στο τέρμα). 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Μπάγερν μπήκε αποφασισμένη να… καθαρίσει το ματς. Στο 49΄ο Λεβαντόφσκι κατέβασε υπέροχα την μπάλα, έπιασε ένα ξερό σουτ, όμως ο Παβλένκα έκανε μία τρομερή επέμβαση και κράτησε το 0-0. 

Η κατοχή της Μπάγερν έφτασε στο 80% ενώ οι ευκαιρίες ήταν… συνεχόμενες. Στο 57΄ο Λεβαντόφσκι και πάλι  έπιασε ένα σουτ, με τον Παβλένκα να κάνει άλλη μία τρομερή επέμβαση. Μετά από ένα λεπτό η Βέρντερ έμεινε με 10 παίκτες γεγονός που έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να… κεραυνοβολούν την άμυνα της Βέρντερ. Στο 67΄ο Αλάμπα βγήκε με πολύ καλές προϋποθέσεις, αλλά αντ΄ αυτού έκανε ένα μακρινό σουτ.

Η λύτρωση για την Μπάγερν ήρθε στο 75ο λεπτό με το σουτ του Σιούλε να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα. Η Μπάγερν συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και μπορούσε κάλλιστα να πετύχει κι άλλο τέρμα.

Προτεινόμενα Άρθρα