Πιο κοντά στον τίτλο η Μπαρτσελόνα

από AllAboutARIS

Η Μπαρτσελόνα έπαιξε με… hangover μετά το Champions League, καταφέρνοντας να κάμψει δύσκολα τη σθεναρή αντίσταση της Σοσεδάδ με 2-1 για να ανεβάσει ξανά τη διαφορά από την Ατλέτικο στο +9, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος.

Μετά το εντυπωσιακό 3-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μεσοβδόμαδα και την πρόκριση στον ημιτελικό του Champions League, η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στο «Καμπ Νόου» για το ματς της 33ης αγωνιστικής κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Αυτή τη φορά, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν εντυπωσίασε, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων για το φινάλε της σεζόν και παίζοντας όσο… χρειάζεται.

Αυτό όπως αποδείχθηκε, ήταν αρκετό για να ξεπεράσει το εμπόδιο της βασκικής ομάδας, η οποία κάνει σχετικά καλή σεζόν, βρισκόμενη στη 10η θέση και με μόλις τρεις ήττες από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν ανέλαβε ξανά χρέη πρώτου προπονητή ο Ιμανόλ Αλγκουθίλ.

 
Οι «μπλαουγκράνα» γλίτωσαν έτσι τη δεύτερη σερί γκέλα μετά το εκτός έδρας 0-0 με την Ουέσκα την περασμένη εβδομάδα και ανέβασαν ξανά τη διαφορά από τη δεύτερη Ατλέτικο στο +9 πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό και τη «Μπάρτσα» να έχει την κατοχή και τον έλεγχο, παραμένοντας όμως φλύαρη. Πέρα από ένα κλασικό, φαρμακερό φάουλ του Μέσι λίγο άουτ, οι γηπεδούχοι δεν είχαν ιδιαίτερες φάσεις, με τη Σοσιεδάδ αντίθετα να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 36′, όταν ο Τερ Στέγκεν έσωσε το τετ-α-τετ του Χουάνμι και ο Γουίλιαν Χοσέ σούταρε άουτ μετά το «ριμπάουντ». Η Μπαρτσελόνα όμως σα να ξύπνησε από τη φάση αυτή. Στο 42′ ο Μέσι έκανε τα… δικά του όμως ο Σουάρες νικήθηκε από τον Ρούλι, ενώ στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους βρήκε και το γκολ. Μετά από κόρνερ του Ντεμπελέ στο 45′ ο Κλεμέν Λενγκλέ σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους και έγραψε το 1-0 με ωραία γυριστή κεφαλιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ντεμπελέ έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 58′, λίγο πριν το ματς… ανάψει. Στο 62′ οι Βάσκοι ισοφάρισαν με την κοντινή προβολή του Χουάνμι έπειτα από έξοχη κάθετη μπαλιά αλα… Τσάβι από τον Μικέλ Μερίνο, η οποία έκοψε όλη την άμυνα της Μπαρτσελόνα στη μέση, όμως η χαρά της… Ατλέτικο κράτησε για λιγότερα από δύο λεπτά. Στο 64′ ο Μέσι βρήκε τον Ζόρντι Άλμπα, αυτός μπήκε στην περιοχή και μετά από δύο ωραίες ντρίμπλες έγραψε το 2-1 με δυνατό δεξί σουτ. Ως το φινάλε του αγώνα, η Μπαρτσελόνα διαχειρίστηκε το αποτέλεσμα που της επιτρέπει ουσιαστικά να δώσει έμφαση στην κατάκτηση του Champions League.

Προτεινόμενα Άρθρα