Δύο μήνες χωρίς νίκη και συνεχίζει η Λεβάντε

από Γιώργος Γκάτος

Σε ένα εκπληκτικό ματς με τέσσερα γκολ, φοβερό ρυθμό και χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, η ομάδα του Πάκο Λόπεθ δεν μπόρεσε για μία ακόμη φορά να κερδίσει, συμπληρώνοντας αισίως εννιά αγωνιστικές (0-4-5) και περισσότερο από δύο μήνες χωρίς νίκη (στις 16/2 η τελευταία της).

Οι Λεβαντίνοι βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ από την Εσπανιόλ, ισάριθμες όμως κατάφεραν να απαντήσουν. Στην κατάσταση που βρίσκονται βέβαια ο βαθμός της ισοπαλίας δεν μπορεί να τους αφήνει ιδιαίτερα ευχαριστημένους, αφού διατηρούνται μόλις στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Την ίδια στιγμή οι Καταλανοί έχασαν την ευκαιρία να ανέβουν στους 44 β. και να πλησιάσουν στην προνομιούχο επτάδα. 

Ο Μπόρχα Ινγκλέσιας έκανε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 16ο λεπτό, ενώ στη λήξη του ημιχρόνου ακυρώθηκε τέρμα της Εσπανιόλ με τον Μαρκ Ρόκα, καθώς ο διαιτητής θεώρησε πως απέκτησε πλεονέκτημα με την επαφή που είχε η μπάλα με το χέρι του. Στο 62′ ο Ρούμπεν Βέζο ισοφάρισε με κεφαλιά, αλλά πέρασαν μόλις τρία λεπτά για το 1-2 από τον Μαρκ Ρόκα. 

Η δεύτερη ισοφάριση για τη Λεβάντε ήρθε στο 72′ από τον Ροσίνα με πολύ όμορφο σουτ, αλλά δύο λεπτά αργότερα αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για δυνατό τάκλιν κι άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. 

Από εκεί κι έπειτα ο ρυθμός άνοιξε και οι δύο ομάδες είχαν από μία μεγάλη ευκαιρία με τους Μαρτί κι Ερνάν Πέρεθ που μπήκαν ως αλλαγή, χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι ως το φινάλε.

Προτεινόμενα Άρθρα