"Καθάρισε" ο πάγκος

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Μαρτίνες το πρώτο γκολ του ΑΡΗ, που δίκαια φωνάζει για πέναλτι που δεν του δόθηκε

Στο Αγρίνιο ήρθε τελικά η επιστροφή του ΑΡΗ στα νικηφόρα αποτελέσματα. Αν και κάπως δύσκολα.

Ο ανώτερος ΑΡΗΣ του πρώτου μέρους και του 0-1 από το πόδι του Μαρτινες, βρέθηκε στο ξεκίνημα της επανάληψης να “κυνηγάει” και πάλι τη νίκη μετά την ισοφάριρση του Ντουάρτε. Οι αλλαγές του Παντελίδη και ειδικότερα εκείνη του Γιουνές αποδείχθηκαν καθοριστικές, με τον Τυνήσιο στο 86′ να διαμορφώνει το τελικό 1-2.

Στο 66′ ο ΑΡΗΣ “φώναξε” δίκαια για πέναλτι που έγινε στον Γκαρσία αλλά δεν δόθηκε.

Επιστροφή Μάζουρεκ για τον Δέλλα

Την πεπατημένη και συγκεκριμένα το πετυχημένο σχήμα της Ριζούπολης ακολούθησε ο Τραϊανός Δέλλας στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας του. Παρά μόνο μια διαφοροποίιηση που είχε να κάνει με την επίθεση.

Ξεκινωντας από το τέρμα, ο Γιαννακόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια. Λιάβας και Αμαράλ ήταν στα άκρα της άμυνας. Μαλής και Μιχάι ήταν το δίδυμο στα στόπερ ενώ οι Τσιγγάρας και Λουσέρο συνέθεταν εκείνο της μεσαίας γραμμής. Ο Μάζουρεκ επέστρεψε από την τιμωρία του και ξεκίνησε ως “10ρι” πίσω από τον Μπαΐροβιτς, με τους Ντουάρτε και Ντίας να είναι οι δύο εξτρέμ

“Παρών” ο Λάρσον

Ο Σουηδός εξτρέμ δήλωσε έτοιμος τελικά λίγο πριν τη σέντρα και έτσι συμπεριλήφθηκε από τον Σάββα Παντελίδη στην ενδεκάδα του Αγρινίου, η οποία είχε τρία νέα πρόσωπα.

Ο 54χρονος τεχνικός άλλαξε τα μπακ ξεκινώντας τους Σόουζα και Κόρχουτ, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, διατηρώντας τους Βέλεθ και Ρόουζ μπροστά από τον Χουλιάν Κουέστα.

Στα χαφ ο Ματίγια… κέρδισε τον Μπάσα στην “κούρσα” για τον παρτενέρ του Σιώπη. Ο Μαρτίνες ήταν λίγο πιο μπροστά, με τους Γκαρσία-Λάρσον στα άκρα και τον Ντιγκινί στην κορυφή της επίθεσης.

Η επιβράβευση της υπεροχής του

Ο ΑΡΗΣ ήταν η ομάδα που είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα, βλέποντας την ανωτερότητά του να επιβεβαιώνεταιστο 22ο λεπτό.

Σε αντίπθεση των “κιτρινόμαυρων” ο Μαρτίνες αξιοποίησε την πάσα του Ντιγκινί και άνοιξε το σκορ. Ενα γκολ το οποίο δεν πανηγύρισε, αφού ήρθε κόντρα στην ομάδα που τον έκανε γνωστό στο ελληνικό κοινό.

Οπως πριν το γκολ έτσι και μετά ο Παναιτωλικός περιορίστηκε σε δεύτερο ρόλο, μη μπορώντας να βρει μία καλή ευκαιρία στην περιοχή του Χουλιάν Κουέστα.

Ο ΑΡΗΣ λειτούργησε πολύ καλά τόσο ανασταλτικά με πολλά κλεψίματα στο κέντρο όσο και στο επιθετικό του μισό. Με γρήγορο επιθετικό τρανζίσιον και εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα των μεσοεπιθετικών του, δημιουργώντας χώρους και προβλήματα στη “σφιχτή” άμυνα του Παναιτωλικού.

Και από το πουθενά… 1-1

Ο ΑΡΗΣ βγήκε… και δεν βγήκε από τα αποδυτήρια στη επανάληψη, επιτρέποντας στον Παναιτωλικό να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Μετά από γέμισμα από τη δεξιά πλευρά των φιλοξενούμενων, η μπάλα έφτασε χαμηλά στον Ντουάρτε και με αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κουέστα.

Η ψυχολογία του Παναιτωλικού, ο ΑΡΗΣ που… ψαχνόταν και το πέναλτι

Tο γκολ του Ντουάρτε έδωσε ώθηση στον Παναιτωλικό που έπαιζε πλέον με άλλη διάθεση, χάνοντας ακόμη μία καλή στιγμή με την κεφαλιά του Μπαΐροβιτς στο 51′. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Μαρτίνες με σουτ ανάγκασε τον Γιαννακόπουλο να διώξει δύσκολα.

Στο 66′ ήρθε μία από τις από τις φάσεις που σημάδεψαν το ματς και σήκωσαν στο πόδι τον πάγκο του ΑΡΗ. Σε αντίθεση του ΑΡΗ ο Ματέο ανετράπη καθαρά αλλά ο Φωτιάδης δεν υπέδειξε πέναλτι και προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των “κιτρινόμαυρων”.

Βρήκε τη λύση από τον πάγκο

Τζανακάκης και Φετφατζίδης ήταν οι πρώτες διορθωτικές κινήσεις του Παντελίδη από τον πάγκο του, ο οποίος έδωσε και τη λύση που έψαχνε επίμονα η ομάδα μετά το γκολ του Παναιτωλικού.

Αφού στο 79′ χάθηκε η ευκαιρία με τον Γιαννακόπουλο να σταματάει την κεφαλιά του Ντιγκινί, ήρθε η αλλαγή του Γιουνές που… θυμήθηκε τον ΟΦΗ.

Ο Τυνήσιος μπήκε στο 83′ και τρία λεπτά μετά με συρτό σουτ από την περιοχή νίκησε τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού για το τελικό 1-2. Με τον Φετφατζίδη να έχει βέβαια το δικό του μερίδιο, με την ωραία του κίνηση και την πάσα στον 33χρονο φορ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς)

ΒΟΗΘΟΙ: Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας), Γιώργος Παλαμίδας (Λακωνίας)

4ος: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 52′ Ντίας/17′ Σόουζα, 51′ Βέλεθ, 87′ Λάρσον

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΓΚΟΛ: 48′ Ντουάρτε/22′ Μαρτίνες, 86′ Γιουνές

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραιανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μπαϊροβιτς (82′ Μανά), Μάζουρεκ (63′ Γκούγκα), Ντίας, Αμαράλ, Λουσέρο, Τσιγγάρας, Μαλής, Λιάβας, Ντουάρτε, Μιχάι

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Σόουζα (72′ Τζανακάκης), Ντιγκινί, Λάρσον, Γκαρσία (68′ Φετφατζίδης), Μαρτίνες (83′ Γιουνές), Ματίγια, Σιώπης, Βέλεθ, Κόρχουτ, Ρόουζ

Προτεινόμενα Άρθρα