Τι "λέει" το παρελθόν (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η προϊστορία ΑΡΗ και Ξάνθης στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να συνεχιστεί από σήμερα, μετά την τελευταία τετραετία

To παρελθόν των δύο ομάδων ξεκινάει από το 1990 και κρατάει σχεδόν 30 χρόνια με ενδιάμεσα διαλείμματα και τον ΑΡΗ να έχει τον πρώτο λόγο. 

Σε σύνολο 23 αγώνων, οι γηπεδούχοι έχουν κερδίσει σχεδόν τα μισά από αυτά τα παιχνίδια έχοντας συγκεκριμένα δέκα νίκες. Οι ακρίτες μετρούν τις μισές, δηλαδή πέντε ενώ ο αριθμός των αγώνων που έληξαν χωρίς νικητή φτάνει τους οκτώ.

Το “τρίποντο” του Αμπρέου

Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την τελευταία νίκη του ΑΡΗ επί της Ξάνθης στη Θεσσαλονίκη. “Δράστης” φυσικά ήταν ο Σεμπαστιάν Αμπρέου, ο οποίος με μία φοβερή κεφαλιά στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 1-0 της σεζόν 2009-10.

“Διπλό” με Σουάνη και… Βοσκάκη

Στις 19 Δεκεμβρίου του 2012 οι ακρίτες έφυγαν για τελευταία φορά νικητές από το “Κλεάνθης Βικελίδης”, μόλις λίγες μέρες μάλιστα μετά την πρόκριση του ΑΡΗ στους “32” του Europa League. Ο Βοσκάκης στο 35′ απέβαλλε τον Βανγκέλι αλλά όχι και τον Μαρσελίνιο με τον οποίο ο Αλβανός μπακ αντάλλαξε κάποια… γαλλικά. Ο Σουάνης ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 0-2, σκοράροντας στο 22′ και στο 62′.

Η τελευταία “συνάντηση”

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στη Θεσσαλονίκη για τελευταία φορά τη σεζόν 2013-14. Ενα ματς στο οποίο αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με τα γκολ των Μάνταλου (52′) και Μπακασέτα (68′) ο οποίος ιισοφάρισε για τον ΑΡΗ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Προτεινόμενα Άρθρα