Καρυπίδης: "Θέλω έναν τίτλο και να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο"

από Γιώργος Γκάτος

Ο ισχυρός άνδρας του ΑΡΗ μίλησε στο gazzetta.gr και αποκάλυψε το ποια θεωρεί πως είναι η πιο καταλυτική απόφαση της σεζόν

Το περασμένο καλοκαίρι, στο διάστημα δημιουργίας της ομάδας, ποιος ήταν ο βασικός στόχος;

“Βασικά, θέλαμε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα την οποία θα χαιρόμαστε να παρακολουθούμε και κυρίως, θα χαίρεται ο κόσμος να τη βλέπει. Για μένα, αυτό ήταν και παραμένει το μεγαλύτερο στοίχημα. Η ομάδα κέρδισε αρκετά παιχνίδια, προσωπικά περίμενα περισσότερες νίκες, έπαιξε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα  της χρονιάς και εξασφάλισε την επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις”.

Πότε καλλιεργήθηκε μέσα σας η αίσθηση ότι αυτή η ομάδα θα πετύχει;

“Καταρχήν, το βασικό κριτήριο είναι ότι η ομάδα χτίστηκε από την αρχή. Δεν είναι τόσο απλό να αποκτήσει συνοχή. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ομάδα που θα κερδίζει, ήταν απαραίτητο να αγοράσουμε ποιότητα κι αυτό κάναμε. Στην αρχή ήμουν αγχωμένος, στη συνέχεια ένιωσα βέβαιος, γιατί πάντα πρέπει να κρίνεις βάσει και του επιπέδου των αντιπάλων”.

Η φετινή χρονιά αφήνει απωθημένο;

“Ασφαλώς. Στην πορεία της σεζόν ένιωθα ότι θα φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ήταν μεγάλη η απογοήτευση. Το ήθελα πολύ, αισθανόμουν ότι η ομάδα μπορούσε να το πετύχει”.

Ποια απόφασή θεωρείτε ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της χρονιάς;

“Αυτές είναι δύο. Καταρχήν, η λύση της συνεργασίας με τον Πάκο Ερέρα με την ταυτόχρονη πρόσληψη του Σάββα Παντελίδη και δεύτερον, το γεγονός ότι στη δύσκολη στιγμή μαζί με τον Ντίνο Διαμαντόπουλο αποφασίσαμε να συνεχίσουμε με τον Σάββα. Λέγανε ότι αν η ομάδα έχασε στην Ξάνθη, θα έφευγε ο Παντελίδης. Δεν ισχύει. Είχαμε αποφασίσει να στηρίξουμε τον Σάββα και να μην υποκύψουμε στην πίεση του αποτελέσματος και του κόσμου”.

Ποιος είναι ο στόχος της επόμενης χρονιάς;

“Θέλω έναν τίτλο. Ζήσαμε πολύ δύσκολες στιγμές σ’ αυτήν την τετραετία. Ένιωσα έντονη αμφισβήτηση και αυτή διατηρείται. Για να είμαι ειλικρινής, με κούρασε κυρίως η κακοπροαίρετη κριτική, την διαβάζω κάθε μέρα. Η ομάδα πρέπει να πάρει έναν τίτλο. Και δεύτερον, να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο, βάσει ασφαλώς της δυναμικής που έχει ο σύλλογος. Αυτή είναι η προϋπόθεση επιτυχίας. Αυτό ήταν το βασικό στοίχημά μας για φέτος, δεν το πετύχαμε. Καμία ομάδα δεν προόδευσε στο σημείο που μπορούσε με τη χρηματοδότηση ενός ανθρώπου. Περιμένω από τους φίλους της ομάδας να υποστηρίξουν πιο έντονα την ομάδα στην επόμενη χρονιά”.

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα