LIVE: Η συνέντευξη τύπου του Σάββα Παντελίδη

από Γιώργος Γκάτος

Ο προπονητής του ΑΡΗ πραγματοποιεί απολογιστική συνέντευξη τύπου, μετά το τέλος του πρωταθλήματος

Ο Σάββας Παντελίδης θα κάνει τον απολογισμό για την χρονιά που πέρασε, ερχόμενος στον ΑΡΗ στα μέσα της σεζόν, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και οι δηλώσεις του για την νέα σεζόν, που θα βρει τους “Κιτρινόμαυρους” στα προκριματικά του Europa League.

Το AllAboutARIS θα σας ενημερώνει λεπτό προς λεπτό για τα όσα δηλώνει ο Έλληνας τεχνικός.

Το κείμενο ανανεώνεται συνεχώς.

15:05 Καλησπέρα σας. Η έναρξη της συνέντευξης τύπου δεν θα αρχίσει στην προγραμματισμένη ώρα, όπως συνηθίζεται.

15:20 Κινητικότητα στην Αίθουσα Τύπου, σε λίγα λεπτά η έναρξη της συνέντευξης.

Στην αίθουσα τύπου ο Σάββας Παντελίδης.

Η πρώτη του τοποθέτηση: “Είμαι εδώ από τις 15 Νοεμβρίου και από την ημέρα που ήρθα, είπα ότι ήρθα για να βγάλουμε τον ΑΡΗ στην Ευρώπη. Απ’ αυτή τη σκοπιά, έχουμε το τέλος μιας πετυχημένης χρονιάς. Η ομάδα μας έρχεται από 4+2 δύσκολα χρόνια που δεν της άξιζαν. Φέτος παίρνει εισιτήριο μετά από 8 χρόνια. Αγαπώ τη δουλειά μου και σέβομαι τους συναδέλφους μου. Δεν ήρθα για να πω πως θα τα αλλάξω όλα. Πίστευα πως ο ΑΡΗΣ χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση. Υπάρχουν παίκτες από πολλές χώρες, παίκτες που ήρθαν με τον προηγούμενο προπονητή και χρειάστηκε πολύ δουλειά, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου ώστε να μπορέσουμε να δεθούμε.

Αυτό μας δημιούργησε πολλές δυσκολίες. Μπορεί να μην υπήρχε επόμενη μέρα μετά το ματς με την Ξάνθη. Το πιο δύσκολο για εμένα όμως ήταν η επόμενη μέρα του αποκλεισμού από το κύπελλο και η επόμενη μέρα από την Λιβαδειά. Πίστεψα ότι χάσαμε την αξιοπρέπεια μας ως ομάδα. Εκεί αναλογιστήκαμε τις ευθύνες μας. Το ματς με την Ξάνθη ήταν η αρχή. Θεωρώ ότι δεν έχουμε φτάσει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας. Μέσα από την σκληρή δουλειά, θα γίνουμε καλύτερα. Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι, με καλύτερη οργάνωση. Κάτι φυσιολογικό το να μην υπάρχει γιατί το κλαμπ ήταν εκεί που ήταν.

Σε διάστημα 2 μηνών, η ομάδα ανέβασε 30% τα τρεξίματα της. Θα το καταλάβετε εύκολα αν βλέπατε ΑΡΗ. Το πληρώσαμε αυτό, αλλά είδαμε μια άλλη ομάδα στον δεύτερο γύρο. Η ομάδα πέτυχε 15 νίκες και 46 γκολ που νομίζω ότι στις συγκεκριμένες κατηγορίες, είναι μια από τις καλύτερες της ομάδας. Κάποιες φορές απολάμβανα και ακόμη απολαμβάνω την δουλειά μου. Καταφέραμε να μεταδώσουμε στον κόσμο τον ενθουσιασμό. Του δώσαμε όραμα και τον κάναμε να πιστέψει στην ομάδα, κάτι που είναι ένα μεγάλο κέρδος.

Είμαι ένας άνθρωπος που δέχομαι πάντα την κριτική. Νομίζω με κάνει καλύτερο. Κάποιες στιγμές υπήρχαν κακόβουλα. Τα καλόβουλα με βοηθούν. Η ομάδα μόνη της, απάντησε με την δουλειά. Πείσαμε ότι είμαστε στον σωστό δρόμο, αυτόν που όλοι θέλουμε. Την επανακαθιέρωση της ομάδας στην ελίτ του πρωταθλήματος.

Έχουμε έναν χρόνο ακόμη συμβόλαιο. Είναι γραπτή απεικόνιση μιας προφορικής συμφωνίας. Μέχρι τώρα γίνονται πολύ σωστά. Είμαστε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή, με σκοπό να γίνουμε καλύτερα οργανωτικά και στο ρόστερ. Η καλή επικοινωνία έφερε 100% επιτυχία στις μεταγραφές, κάτι που το συναντάς δύσκολα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ τον κ. Διαμαντόπουλο. Υπάρχει μια πολύ καλή επικοινωνία και σε αυτή τη βάση θα προχωρήσουμε και την επόμενη χρονιά. Πριν δούμε κάποια πράγματα, δεν μπορώ να πω ποιος έιναι ο βασικός στόχος. Ο δικός μου είναι να γίνει η ομάδα καλύτερη. Δεν έχει να κάνει μόνο στο ότι βλέπεται, αλλά σε όλα τα θέματα. Του χρόνου θέλουμε να απολαμβάνουμε την ομάδα περισσότερες φορές απ’ ότι φέτος.

Δεν μπορώ να σας πω κάτι για μεταγραφές. Θα έχουμε 1-2 στον χώρο της άμυνας, 2-3 στο κέντρο και 1-2 στην επιθετική γραμμή. Πιστεύουμε ότι πρέπει να πάρουμε κάτι διαφορετικό σε συγκεκριμένες θέσεις και η δεύτερη κατηγορία αφορά ποδοσφαιριστές που μας δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα απ’ όσα μας προσφέρουν.”

Για το αν ο ΑΡΗΣ θα κινηθεί για 3 ως 6 παίκτες:

“Σίγουρα θα υπάρξουν συμπληρωματικές κινήσεις γιατί μια ομάδα σαν την δική μας θα πρέπει να έχει δύο παίκτες σε κάθε θέση, αλλά αυτές θα είναι οι βασικές κινήσεις. Όλα πηγαίνουν σε καλό δρόμο.”

Για τις περιπτώσεις των δανεικών, Ματέο Γκαρσία και Ρόουζ:

“Αν ήταν να πω εγώ ένα ναι, θα το είχα πει ήδη. Μπορεί να μην είναι στο χέρι της ομάδας. Δεν υπάρχει εξέλιξη. Είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει από μέρα σε μέρα και μπορεί αύριο να μην είναι μαζί μας. Η εικόνα του δείχνει ότι θέλει να μείνει, αλλά το ότι θέλει να μείνει είναι μικρό ποσοστό μπροστά στην ομάδα του.”

Για το που κινείται ο ΑΡΗΣ μεταγραφικά:

“Προσπαθούμε να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε να ακουμπήσουμε.”

Για το τι άλλαξε από την Λιβαδειά ως την Ξάνθη:

“Μετά την Λιβαδειά αναλογιστήκαμε το μέγεθος των ευθυνών, μιλήσαμε με την ομάδα. Δεν μπορούσαμε να βγάλουμε στο γήπεδο αυτό που αξίζαμε. Η ομάδα πήρε εκείνο το παιχνίδι και όλα γίναν εύκολα. Κάποια παιδιά με την προσωπικότητα τους, βγήκαν μπροστά και βοήθησαν. Το τι λέει ο προπονητής είναι μικρό ποσοστό σε ότι λένε οι παίκτες όταν είναι μόνοι τους. Δεν σας κρύβω ότι δεν είχαμε καλά αποδυτήρια. Ακόμη χρειαζόμαστε βελτίωση εκεί. Στις τελευταίες συγκεντρώσεις, κάποιοι πήραν το μήνυμα καλά. Σίγουρα ήρθαν και οι νέες μεταγραφές, που έπαιξε και τον ρόλο του. Μπήκε όμως στο μυαλό όλων μας ότι δεν μας αξίζει αυτό. Σε λίγες μέρες θα δείτε κάτι και θα καταλάβετε τι ήταν για εμάς αυτή η χρονιά. Την μεγάλη βοήθεια την δίνουν οι παίκτες μόνοι τους. Εκείνη τη στιγμή όλοι πέταξαν το εγώ και έμεινε το εμείς. Μετά από όσα έγιναν εκείνες τις μέρες, η ομάδα κράτησε το αποτέλεσμα ως το τέλος.”

Για το πόσο εύκολο είναι να συνεχιστεί η καλή πορεία της ομάδας στην επόμενη σεζόν:

“Εγώ λέω ότι αν πετύχουμε στον σχεδιασμό μας, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Ασφαλώς χρειάζεται και το ποσοτικό, γιατί το ποιοτικό υπάρχει.”

Για το αν παραχωρηθούν ποδοσφαιριστές:

“Δεν το βάζω στο μυαλό μου. Είμαστε μια ομάδα που αν χρειαστεί να γίνει κάτι τέτοιο, θα το καλύψουμε. Πιστεύω περισσότερο στην ομάδα, παρά στο άτομο. Όπως και να λέγεται αυτό.”

Για τον πήχη που ανεβαίνει τη νέα σεζόν: 

“Δεν μπορώ να σας πω ότι ο στόχος είναι αυτό. Δεν έχουμε ολοκληρώσει τίποτα. Πρώτα πρέπει να δούμε τι θα πάρουμε και πως θα φτιαχτεί η ομάδα. Είναι πολύ εύκολο για εμένα να πω ότι θέλω να πάρω αυτό. Εγώ θέλω. Το ζήτημα είναι να έχουν ολοκληρωθεί και να έχουν βαρύτητα τα λόγια μου. Πρέπει να ολοκληρωθεί το παζλ πρώτα. Αν πω κάτι τώρα και δεν πάνε καλά τα πράγματα, δεν θα είμαι υπόλογος σε όλους; Όταν ολοκληρωθεί η ομάδα, να είστε σίγουροι ότι δεν θα κρυφτώ. Όταν ήρθα την πρώτη μέρα, είπα ότι ο στόχος μου είναι στην Ευρώπη.”

Για τα οργανωτικά θέματα:

“Στα έξι χρόνια που η ομάδα έλειπε, έχει αφήσει κάποια θέματα οργάνωσης και στις συνθήκες προπόνησης. Είμαστε σε επικοινωνία να κάνουμε το βήμα παραπάνω και ο στόχος μας είναι κοινός.

Για την εξέλιξη της ομάδας:

“Από ένα σημείο και μετά, έπρεπε να αλλάξουμε το τι έπρεπε να κάνουμε όταν έχουμε εμείς τη μπάλα στα πόδια. Ξεκινούσαμε με τη μπάλα στα πόδια και τον αντίπαλο να περιμένει. Έπρεπε να βρούμε καλύτερες λύσεις, κάτι που δεν μου έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν σε τέτοιο επίπεδο.”

Για τον Μπρούνο Γκάμα:

“Τον περιμένουμε να ξεκινήσει τον Αύγουστο με την ομάδα. Πρέπει να περιμένω να δω, εύχομαι να έχουν πάει όλα καλά και να είναι μαζί μας. Δεν είναι εύκολος ένας τέτοιος τραυματισμός.”

Για την βελτίωση της φυσικής κατάστασης:

“Αρχικά, για όποιον έχει απορίες μπορεί να δει τα έγγραφα που λέω. Όταν λέω ότι θέλω να δω την ομάδα σε ένα βήμα παραπάνω, πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει και η ομάδα. Είναι ένα από τα στοιχεία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Θέλω έναν ΑΡΗ πολύ μεγάλης έντασης, με ασφυκτική πίεση που θα τον αναγκάζει να χάσει μόνος του το παιχνίδι.”

Για τον άνθρωπο Παντελίδη:

“Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για αυτά. Αφιερώνω τα πάντα στην οικογένεια μου γιατί είναι πάντα αυτή που σε στηρίζει, ότι και αν συμβαίνει.”

Για το πότε θα έρθει στην Ελλάδα ο Σούντγκρεν:

“Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι. Γνωρίζει κάποιος κάτι; Αν δεν ανακοινωθεί…”

Για το αν θα υπάρχει αποχώρηση-έκπληξη, σχετικά με ποδοσφαιριστές που δήλωσε πως χαλάνε τα αποδυτήρια:

“Ναι ναι. Μπορεί να δούμε πράγματα.”

Μια φράση για τον επίλογο της σεζόν:

“Πολύ έντονο, αλλά στο τέλος ήταν υπέροχο.”

Σχολίασε την κλήση των διεθνών ποδοσφαιριστών:

“Μεγάλη χαρά για τον οποιοδήποτε προπονητή. Εϊναι υπέροχο και για τα παιδιά και για εμένα.”

Για το αν θα άλλαζε κάτι :

“Θα προσπαθούσα να έχουμε περάσει στο Κύπελλο. Τα παιδιά εκείνη τη μέρα δεν μπορούσαν.”

Για την προετοιμασία της ομάδας:

“Υπάρχει σχέδιο από τώρα για την Ολλανδία. Εκει προσανατολιζόμαστε.”

15:50 Η συνέντευξη τύπου του Σάββα Παντελίδη ολοκληρώθηκε.

Προτεινόμενα Άρθρα