Ματίγια: "Είμαι τέλεια, πολύ θετική εμπειρία"

από AllAboutARIS

Ο Χαβιέ Ματίγια έδωσε συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα "AS" κι εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι επέστρεψε στο ανώτερο επίπεδο με τον ΑΡΗ, στην πρώτη του εμπειρία, μακριά από την πατρίδα του.

“Ήταν η πρώτη φορά που έφυγα εκτός Ισπανίας. Η προσαρμογή ήταν εύκολη. Υπάρχουν αρκετοί συμπατριώτες μου, όπως ο Κουέστα και ο Βέλεθ, ενώ και στο τεχνικό επιτελείο αρχικά ήταν ο Πάκο Ερέρα. Η σεζόν άρχισε καλά, αλλά στη συνέχεια είχαμε ένα κακό σερί αποτελεσμάτων, ο Πάκο έφυγε από την ομάδα, ανέλαβε ένας ‘Έλληνας προπονητής (Σάββας Παντελίδης), γρήγορα προσαρμοστήκαμε και φτάσαμε ψηλά. Για πρώτη χρονιά μακριά από την Ισπανία η εμπειρία ήταν ευχάριστη. Είμαι χαρούμενος.” Ανέφερε ο Ισπανός άσος.

Πώς είναι το ποδόσφαιρο και η ζωή εκεί;

“Το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό. Οι Ισπανοί είναι πιο τεχνικοί και με περισσότεροι ποιότητα απ’ ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο είναι πιο physical σε άμυνα και επίθεση και το μυαλό είναι περισσότερο στην άμυνα. Στην ομάδα μας, ήταν διαφορετικά τα πράγματα με παίκτες δέκα εθνικοτήτων, ενώ και οι προπονητές μας ήθελαν να είμαστε πρωταγωνιστές και να κυριαρχούμε στο γήπεδο. Πετύχαμε τον στόχο μας, με δεδομένο ότι το κλαμπ πέρασε δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια.

Πώς αισθάνεσαι πλέον έχοντας περάσει από δύο σοβαρούς τραυματισμούς;

“Είναι πολύ δύσκολο να έχεις το μυαλό σου 100% στο ποδόσφαιρο. Ακόμη και μετά την επιστροφή νιώθεις ανασφάλεια. Τώρα είμαι τέλεια και φέτος επέστρεψα στο υψηλότερο επίπεδο μου. Ξεπέρασα πλήρως τις άσχημες στιγμές. Ελπίζω το ποδόσφαιρο να με βοηθήσει να καλύψω τον χαμένο χρόνο.”

Στην Ελλάδα σε αποκαλούν “μάγο”…

“Έκανα ένα σερί, με την ομάδα να σκοράρει από φάουλ και από κόρνερ δικά μου. Δεν είναι όμως μόνο η ικανότητα αυτού που εκτελεί, αλλά κι εκείνου που τελειώνει τη φάση. Τα εύσημα πηγαίνουν σε όλους.”

Επίσης στο παρελθόν σε συνέκριναν με τον Τσάβι. Το ίδιο έκανε και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον…

“Ήμουν στη Βιγιαρεάλ και υπήρχε μία φημολογία ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ρώτησε την ομάδα για την κατάστασή μου και την πιθανότητα μεταγραφής. Ένιωσα κολακευμένος. Ήμουν παιδί κι ένιωσα μεγάλη έκπληξη. Μίλησα με την ομάδα και μου είπαν ότι θέλουν να με κρατήσουν και πως με θεωρούν σημαντικό για το μέλλον. Η ζωή συνεχίστηκε την Βιγιαρέαλ και δεν μετανιώνω για κάτι.”

Είναι στα πλάνα σου είναι να επιστρέψεις στην Ισπανία;

“Ποτέ δεν ξέρεις. Τώρα σκέφτομαι μόνο το παρόν. Τώρα θα κάνω διακοπές μερικές εβδομάδες και στα μέσα Ιουνίου θα επιστρέψω στις προπονήσεις, γιατί παίζουμε νωρίς στο Europa League. Είμαστε ενθουσιασμένοι και θέλουμε να το διασκεδάσουμε. Τώρα υπάρχει μόνο αυτό. Είναι ξεκάθαρο πάντως πως αν υπάρξει μια καλή ευκαιρία θα ήθελα να επιστρέψω αύριο στην La Liga και την Ισπανία. Τώρα όμως είμαι χαρούμενος στην Ελλάδα.”

Προτεινόμενα Άρθρα