‘Εξι παίκτες παγκόσμιας κλάσης που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πάντα το deal με έναν free agent θα έχει ξεχωριστή χάρη…

Στην περίοδο των πιο παχιών αγελάδων που γνώρισε ποτέ το ποδόσφαιρο σε μεταγραφικό επίπεδο, τα (εκατομμύρια) ευρώ μοιάζουν σε πολλές περιπτώσεις να δαπανώνται εντελώς αλόγιστα, αλλά έστω και υπό αυτές τις συνθήκες ακόμα και οι πιο ισχυροί παίκτες του παιχνιδιού δεν θα έλεγαν “όχι” σε ένα deal άνευ κόστους.

Ειδικά αν λέγεσαι Παρί Σεν Ζερμέν ή Μπαρτσελόνα που κάηκες στο χυλό και φυσάς και το γιαούρτι με τις περιπτώσεις των Νεϊμάρ και Ντεμπελέ, Κοουτίνιο αντίστοιχα, ένας ελεύθερος top κλάσης παίκτης είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτος στο ρόστερ σου.

Δεν είναι σύνηθες να μένει ένας τέτοιος ακάλυπτος από συμβόλαιο, υπό τον κίνδυνο να χαθεί από το σύλλογο του αντί μηδενικού αντίτιμου, αλλά το έχουμε δει να συμβαίνει και στις καλύτερες “οικογένειες” την τελευταία δεκαετία, με πιο τρανταχτά παραδείγματα τη μετακίνηση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Ντόρμουντ / Μπάγερν το 2014), του Αντρέα Πίρλο (Μίλαν / Γιουβέντους) και του Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ / Γιουβέντους).

Το φετινό καλοκαίρι αποτελεί μάλλον εξαίρεση στον κανόνα, αφού υπάρχουν αρκετά μεγάλα ονόματα της ποδοσφαιρικής πιάτσας που θα παζαρέψουν την αξία τους, αναζητώντας ένα νέο συμβόλαιο. Κάποιοι ασφαλώς το έχουν ήδη κάνει και απομένει να μάθουμε απλώς πού θα βγάζουν από τη νέα σεζόν το παντεσπάνι τους.

Προτεινόμενα Άρθρα