Επιθεώρηση UEFA: Εργασίες στο "Κλ. Βικελίδης" με φόντο τους ομίλους

από Γιώργος Γκάτος

Ανεβαίνουν οι ρυθμοί από αύριο με στόχο τα έργα να ολοκληρωθούν ως το τέλος του μήνα.

Από τις 10 το πρωί ως το απόγευμα της Δευτέρας κράτησε ο έλεγχος της UEFA στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Εκ μέρους της UEFA, βρέθηκε στο γήπεδο ο αρμόδιος σε θέματα σταδίων, Ντανίλο Φαλιτσιόνε, ενώ τον ΑΡΗ εκπροσώπησε ο υπεύθυνος των γραφείων, Αντώνης Τσαλουχίδης. Μαζί τους ο Βαγγέλης Μαχαίρας, από το τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΕΠΟ και ο Βαγγέλης Παντζαρτζίδης, που θα διεκπεραιώσει όλες τις εργασίες.

Οι εργασίες που θα γίνουν στο γήπεδο, αφορούν την προοπτική της αδειοδότησης της ομάδας ακόμη και στους ομίλους του Europa League και όχι απλά της συμμετοχής στους προκριματικούς γύρους, όπου θα απαιτούνταν λιγότερες παρεμβάσεις στο γήπεδο. Βασικός γνώμονας της UEFA είναι η ασφάλεια των θεατών και γι’ αυτό θα γίνουν παρεμβάσεις σε όλες τις θύρες. Ακόμη, συζητήθηκε το θέμα του πάρκινγκ στο γήπεδο για τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, ενώ η UEFA επιθεώρησε τα νέα δημοσιογραφικά στη Θύρα 9 και τις θέσεις VIP στην θύρα 7.

Συγκεκριμένα, θα επιδιορθωθούν οι είσοδοι και οι τουαλέτες σε κάθε θύρα, ενώ θα δημιουργηθούν και ιατρεία σε κάθε κερκίδα. Έπειτα, θα γίνουν αλλαγές στα αποδυτήρια, νέοι χώροι για ιατρεία, γραφεία για ντόπινγκ κοντρόλ αλλά και για τους διαιτητές και τους παρατηρητές της UEFA. Σε αυτά θα προστεθεί και μια αίθουσα τύπου 50 θέσεων, με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Τέλος, το γήπεδο αναμένεται να “φρεσκαριστεί” εξωτερικά και εσωτερικά.

Οι παραπάνω εργασίες έχουν χρονικό ορίζοντα ως το τέλος του Ιουνίου, όταν και αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα για έλεγχο η UEFA. 

Προτεινόμενα Άρθρα