Γκερντ για την επίθεση

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στα βόρεια πρωταθλήματα συνεχίζει να ρίχνει το βάρος του ο ΑΡΗΣ.

Το ταξίδι του Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου στο εξωτερικό είχε να κάνει με συγκεκριμένους μεταγραφικούς στόχους και παίκτες που είναι στη λίστα της ομάδας. Ανάμεσα σε αυτούς, και το όνομα του Αλέξαντερ Γκερντ.

Ο 32χρονος επιθετικός είναι μία επιλογή των ανθρώπων του ΑΡΗ για την κορυφή της επίθεσης. Παίκτης ο οποίος έχει αρκετά από τα χαρακτηριστικά που ψάχνουν οι “κιτρινόμαυροι” για τον φορ που θέλουν να αποκτήσουν. Και με συνδετικό κρίκο μάλιστα τον… Ντάνιελ Σούντγκρεν, αφού έχουν τον ίδιο εκπρόσωπο.

Ο Γκερντ είναι μία από τις περιπτώσεις για τις οποίες ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος θα ενημερώσει τον Θεόδωρο Καρυπίδη, στη συνάντηση που αναμένεται να πραγματοποιήσουν μέσα στα επόμενα 24ωρα και με αρκετές πιθανότητες να γίνει αύριο.

Το who is who

Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του ήταν κάπως… γυρολόγος, μέχρι να βρει σταθερότητα. Σε ηλικία 20 ετών υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΪΚ Στοκχόλμης, από την οποία όμως αποχώρησε γρήγορα και συγκεκριμένα έναν χρόνο μετά. Το 2008 μετακόμισε στη Σίριους όπου σε έξι μήνες είχε τέσσερα γκολ σε επτά εμφανίσεις. Ακολούθησε μία διετία στη Γκέφλε, όπου σε 56 εμφανίσεις είχε 14 γκολ και επτά ασίστ, για να έρθει το καλοκαίρι του 2010 και να πάρει σειρά η Χέλσιμποργκ.

Στη μία σεζόν που έμεινε εκεί, πραγματοποίησε και την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Σε 37 εμφανίσεις είχε 21 γκολ και 12 ασίστ, βοηθώντας της ομάδα του στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, δύο Κυπέλλων και ενός Σούπερ Καπ. Παράλληλα ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ του σουηδικού πρωταθλήματος και καλύτερος παίκτης.

Η σεζόν εκείνη άνοιξε την πόρτα του εξωτερικού και τα ταμεία της Ουτρέχτης, η οποία δαπάνησε 4,8 εκατ, για να τον κάνει δικό της. Στην Ολλανδία παρέμεινε για τα επόμενα δύο χρόνια, με 13 γκολ και οκτώ ασίστ σε 41 συμμετοχές.

Το κεφάλαιο Ελβετία άνοιξε για αυτόν τον Φεβρουάριο του 2013 με την Γιούνγκ Μπόις, στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το καλοκαίρι του 2017. Σε αυτή την τετραετία είχε 108 συμμετοχές με 30 γκολ και 22 ασίστ εντός και εκτός συνόρων. Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται με τη Λουγκάνο (75 συμμ. 20 γκ. 20 ασ.), με την οποία ανανέωσε τον περασμένου Φεβρουάριο μέχρι το 2021.

Στην Εθνική Σουηδίας κλήθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2010, έχοντας έξι συμμετοχές και δύο γκολ.

Προτεινόμενα Άρθρα