Ο ΑΡΗΣ καλείται να ξεπεράσει τον εαυτό του

από Γιώργος Γκάτος

Ο ΑΡΗΣ πέρσι είχε και το προνόμιο του αιφνιδιασμού. Έφτιαξε μια εξ ολοκλήρου καινούργια ομάδα, την οποία μάλιστα ελάχιστοι είχαν δει στα φιλικά. Δεν είχαν μια ξεκάθαρη εικόνα. Ήταν κάτι σαν άγνωστος Χ. Και όλοι θυμόμαστε τον… ντόρο που έκανε το εμφατικό 0-3 στη Λαμία αλλά κυρίως η εμφάνιση.

Φέτος το στοιχείο αυτό αλλά και μερικά ακόμη τα έχει απωλέσει ο ΑΡΗΣ. Δεν θα είναι πια ο άγνωστος Χ. Θα τον περιμένουν, θα τον υπολογίζουν, θα είναι υποψιασμένοι, θα έχουν πάρει τα μέτρα τους. Επομένως οι κιτρινόμαυροι πρέπει να βρουν κάποια καινοτομία να παρουσιάσουν. Στον τρόπο παιχνιδιού τους, στη φιλοσοφία πάνω στην οποία θα οικοδομήσουν το ρόστερ τους. Εξ’ ου και η κουβέντα για ένα νέο σχηματισμό που θα δουλέψει στην προετοιμασία.

Το 4-3-3 με ένα εξάρι και δυο εσωτερικούς μέσους. Ο Σάββας Παντελίδης το είχε κατά νου εδώ και καιρό αλλά δεν είχε την πολυτέλεια του χρόνου αφενός να το δουλέψει και αφετέρου να το αφομοιώσει η ομάδα. Έπρεπε να δουλέψει σε άλλους τομείς (τρεξίματα, ένταση, ρόλοι στην ομάδα) για να πάρει το αποτέλεσμα.

Προτεινόμενα Άρθρα