Ο… αλμυρός Γκάλβεθ, για τα στόπερ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ποιοτική αλλά αρκετά δύσκολη περίπτωση, λόγω του υψηλού κασέ που έχει ο ποδοσφαιριστής

Η απόκτηση ενός στόπερ βρίσκεται μεταξύ των προτεραιοτήτων του ΑΡΗ μέχρι την έναρξη της προετοιμασία, έχοντας ξεχωρίσει κάποιες πολύ καλές περιπτώσεις για τη συγκεκριμένη θέση. 

Οι “κιτρινόμαυροι” έχουν εντοπίσει παίκτες είτε προσιτούς οικονομικά είτε κάπως… αλμυρούς. Και μία τέτοια είναι αυτή του Αλεχάντρο Γκάλβεθ. 

Ο 29χρονος στόπερ αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στην Ράγιο Βαγεκάνο η οποία υποβιβάστηκε στην 2η κατηγορία, με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται. Ετσι βρίσκεται σε αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του. 

Στον ΑΡΗ κρίνουν ότι είναι μία πολύ καλή αλλά και ακριβή περίπτωση συγκριτικά με τα νούμερα που θα διαθέσουν για τη συγκεκριμένη θέση, αφού το κασέ του Γκάλβεθ ξεπερνάει τις 300 χιλιάδες ευρώ. Οσο λοιπόν δεν το ρίχνει, δεν μπορεί να προχωρήσει και η περίπτωσή του.

Το who is who

O Ανδαλουσιανός στόπερ ξεκίνησε την καριέρα του από την Βιγιανοβένσε το 2009, όπου μετά από τέσσερις συμμετοχές τον εντόπισε η Σπόρτινγκ Χιχόν.

Τον πρώτο χρόνο (2010-11) αγωνίστηκε στην 2η ομάδα της Βόρειας Ισπανίας (4 συμμ.). Την επόμενη χρονιά ξεκίνησε πάλι εκεί αλλά μετά από μία συμμετοχή προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα, με 12 συμμετοχές και δύο γκολ στην Primera Division, συν άλλες δύο στο Κύπελλο. 

Το καλοκαίρι του 2012 ξεκίνησε η πρώτη θητεία του στην Ράγιο Βαγεκάνο όπου για τα επόμενα δύο χρόνια ήταν βασικός στέλεχος της. Είχε 60 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με ακόμα δύο γκολ,  για να ακολουθήσει το βήμα στο εξωτερικό και στην Μπουντενσλίγκα. 

Το 2014 η Βέρντερ Βρέμης τον αποκτάει ως ελεύθερο και για τα επόμενα δύο χρόνια κάνει 36 συμμετοχές και σκοράρει πάλι δις, αυτή τη φορά με τη φανέλα των Γερμανών.

Το καλοκαίρι του 2016 επαναπατρίζεται για λογαριασμό της Εϊμπάρ όπου καταγραφάει 31 συμμετοχές και ένα γκολ στην επόμενη διετία. Μετά τη σεζόν 2017-18 στη Λας Πάλμας (19 συμμ.) επέστρεψε πέρυσι στη Ράγιο Βαγεκάνο (18 συμμ. 1 γκολ) αλλά δεν την βοήθησε ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό της στην Segunda Division.

Προτεινόμενα Άρθρα