Κάζο από την Φινλανδία οι Βόσνιοι

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο πρώτος σκόρερ της Championship με την φανέλα της Νόριτς έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του

Πραγματικά είναι μία ομάδα μόνος του. Είναι τόσο σημαντικός για την Φινλανδία, όσο ο Κριστιάνο για την Πορτογαλία και ο Μέσι για την Αργεντινή. Ο Τέεμου Πούκι ήταν ο άνθρωπος που έστειλε την Φινλανδία στο Final-4 του Nations League (τον ένιωσε για τα καλά και η Εθνική μας), αυτός είναι που την οδηγεί και στο όνειρο της συμμετοχής στο Euro 2020.

Σε ένα παιχνίδι που ενδιέφερε άμεσα την Εθνική μας ομάδα, η εκπληκτική ομάδα του Κάνερβα κέρδισε καθαρά την Βοσνία με 2-0 και πλέον δείχνει να παίρνει κεφάλι στην μάχη για τη δεύτερη θέση πίσω από την Ιταλία. Κι αυτό γιατί μετά το διπλό στην Αρμενία, πήρε ένα ακόμα ματς με άμεσο ανταγωνιστή και συνεχίζει χωρίς (σοβαρή) γκέλα στον όμιλο.

 
 
Μετά από ένα άκρως ισορροπημένο πρώτο μέρος, οι Βόσνοι έδειξαν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο και σταδιακά άρχισαν να ανεβάζουν τις γραμμές τους. Αυτό αποτέλεσε βούτυρο στο ψωμί του Πούκι, ο οποίος με μία μαγική προσωπική ενέργεια άνοικε το σκορ (56’) εκθέτοντας όλη την αντίπαλη άμυνα.

Ο πρώτος σκόρερ της Championship με την φανέλα της Νόριτς έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του και λίγο αργότερα (68’), όταν με τέλειο πλασέ έκανε το 2-0 απέναντι σε μία ομάδα του Προσινέτσκι που κινδύνευσε με συντριβή, αφού μέχρι το τέλος οι Φινλανδοί έχασαν ακόμα δύο κλασικές ευκαιρίες για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Αρμενία πήρε εύκολα την πρώτη της νίκη στον όμιλο (3-0 το Λιχτενστάιν) και περιμένει με ανεβασμένο ηθικό την Τετάρτη την επίσκεψη της Εθνικής Ελλάδας στο Ερεβάν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των απογευματινών αγώνων της προκριματικής φάσης του Euro 2020

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Εσθονία – Βόρειος Ιρλανδία 1-2

(25’ Βασίλιεφ / 77’, 80’ Ματζίνις)

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Αζερμπαϊτζάν – Ουγγαρία 1-3

(69’ Μαντάτοφ / 18’, 53’ Όρμπαν, 71’ Χόλμαν)

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Μολδαβία – Ανδόρα 1-0

(8’ Άρμας)

9ος ΟΜΙΛΟΣ

Ρωσία – Σαν Μαρίνο 9-0

(25’ Τσεβόλι, 31’ πεν., 73’, 76’ πεν., 77’, 88’ Τζιούμπα, 36’ Κουντριάσοφ, 41’ Μιράντσουκ, 78’, 83’ Σμολόφ)

10ος ΟΜΙΛΟΣ

Αρμενία – Λιχτενστάιν 3-0

(2’ Γκαζαριάν, 18’ Καραπετιάν, 90’ Μπαρσεγκιάν)

Φινλανδία – Βοσνία 2-0

(56’, 68’ Πούκι)

Προτεινόμενα Άρθρα