Copa Africa: Εχθρός… η ζέστη και "τάιμ άουτ"!

από Αντώνης Γκάτζιος

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro) καλεί την διοργανώτρια Αρχή του Κόπα Άφρικα να λάβει περισσότερα μέτρα για τις υψηλές θερμοκρασίες.

Το Κόπα Άφρικα ξεκινάει την Παρασκευή (21/6) με το παιχνίδι της Αιγύπτου εναντίον της Ζιμπάμπουε. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί φέτος καλοκαίρι, αντί χειμώνα, κάτι που σημαίνει ότι οι θερμοκρασίες στα γήπεδα της Αιγύπτου θα είναι εξαιρετικά υψηλές. Μάλιστα, οι προγνώσεις δείχνουν ότι ο υδράργυρος μπορεί να φθάσει και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η διοργανώτρια Αρχή έχει πάρει τα ανάλογα μέτρα για την προστασία της υγείας των ποδοσφαιριστών, με δύο διαλείμματα στο 30ο και στο 70ο λεπτό. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro) τονίζει ότι ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος και θερμοκρασίες άνω των 34 βαθμών απειλούν τους παίκτες με θερμοπληξία.

Έτσι ζητάει τα διαλείμματα να διπλασιαστούν με δύο παραπάνω διακοπές στο 15ο και στο 60ο λεπτό, ενώ επιθυμεί την καθυστέρηση των παιχνιδιών τα οποία θα διεξαχθούν νωρίς το μεσημέρι.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα