Με το καλημέρα…. Φορτούνα

από Νίκος Παπαδόπουλος

O Ντιγκινί πέτυχε το μοναδικό γκολ των "κιτρινόμαυρων"

Με άσχημο τρόπο ξεκίνησε ο κύκλος των φιλικών της προετοιμασίας για τον ΑΡΗ, ο οποίος ηττήθηκε από τη Φορτούνα Σιτάρντ με το βαρύ 5-1. 

Με έλλειψεις στο ρόστερ, βαριά πόδια και αρκετά πειράματα από τον Σάββα Παντελίδη, οι “κιτρινόμαυροι” έδειξαν δύο πρόσωπα κόντρα στους Ολλανδούς, χωρίς όμως να αξιοποιήσουν καλύτερα το διάστημα που είχαν αυτοί τον έλεγχο του αγώνα. 

Ο Νικολά Ντιγκινί πέτυχε το μοναδικό γκολ των “κιτρινόμαυρων”, μειώνοντας προσωρινά σε 3-1 λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Μαζί με τους Ιντέγε και Τζανακάκη είναι οι μοναδικοί διασωθέντες του ΑΡΗ από το σημερινό ματς. 

Κάποια από τα παραπάνω αποτελούν ίσως δικαιολογίες. Σε κάθε περίπτωση όμως πρόκειται για μία κακή εικόνα και μία βαριά ήττα -έστω και αν μιλάμε για φιλικό- η οποία μπορεί να λειτουργήσει θετικά εφόσον αφυπνήσει τους παίκτες.

Ο αγώνας

Η ενδεκάδα με την οποία ξεκίνησε ο ΑΡΗΣ είχε πειράματα, όπως την παρουσία του Τζανακάκη στα δεξιά της επίθεσης ή την παρουσία του Μπαγκαλιάνη στο δεξί άκρο της άμυνας. Το πρώτο 20λεπτο ανήκε στους Ολλανδούς οι οποίοι μέχρι το 20΄ήταν μπροστά με 3-0. Ο Μπεντέκε σκόραρε στο 16′ και το 20′ εκμεταλλευόμενος ισάριθμες αδράνειες στην άμυνα του ΑΡΗ, ενώ στο 19′ ο Ντίμερς ευστόχησε από την άσπρη βούλα. 

Οι εσωτερικές αλλαγές του Παντελίδη -Τζανακάκης στα μπακ, Μπαγκαλιάνης στα χαφ και Ντουάρτε στα εξτρέμ, βοήθησαν τον ΑΡΗ ώστε να αλλάξει την εικόνα του και μάλιστα να πάρει τον έλεγχο του ματς. Αυτό αποτυπώθηκε στο 36′ όταν ο Μαρτίνες “έσκαψε” με φάουλ στην περιοχή και ο Ντιγκινί πέτυχε ένα ωραίο γκολ, αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.

Η υπεροχή του ΑΡΗ συνεχίστηκε μέχρι το 65′ μετά και τις αλλαγές του ημιχρόνου. Μία από αυτές ήταν και ο Ιντέγε ο οποίος ήταν από τους… διασωθέντες. Ο Νιγηριανός έδειξε όρεξη, έδωσε πολλές μάχες στην περιοχή και σε μία-δύο περιπτώσεις απείλησε την αντίπαλη εστία, τροφοδοτούμενος κυρίως από τον Τόνσο. 

Πέραν του γκολ με τον Ντιγκινί ο ΑΡΗΣ δεν αξιοποίησε παραπάνω το δικό του καλό διάστημα. Από το 75′ ήρθε πάλι η καττάρευση της ομάδας, η οποία πέτυχε άλλα δύο γκολ με τους Ούγκουρ (84′) και Ζέκα (86′) για να διαμορφώσει το τελικό 5-1.

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤΑΡΝΤ (Σορς Ούλτε): Γιουγκ, Αμιότ, Ρέτανεν, Σμιτς, Ντίμερς, Μπεντέκε, Σις, Εσερς, Πίντο, Ιωαννίδης, Λάουρσεν

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι:
Νινάι, Ντόνκορ, Μεχάνοβιτς, Ντόμπος, Ούγκουρ, Αμπλακ, Μπρέκερς, Ζέκα, Βέκινγκ, Χίρινγκς.

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Μπάσα, Ντιγκινί, Ντουάρτε, Λάρσον, Μπαγκαλιάνης, Τσαγκαλίδης, Μαρτίνες, Τζανακάκης, Βέλεθ, Ρόουζ

Στον δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Κωνσταντινίδης, Κόρχουτ, Σόουζα, Δεληζήσης, Μπακούτσης, Ματίγια, Τόνσο, Ιντέγε, Κλεμέντε

Προτεινόμενα Άρθρα