Ανοίγουν τα ηχητικά του VAR για το Βραζιλία-Αργεντινή

από Αντώνης Γκάτζιος

Επιστολή διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιήθηκε το VAR σε κρίσιμες φάσεις του ημιτελικού με τη Βραζιλία απέστειλε η ομοσπονδία της Αργεντινής στην Conmebol, η οποία εμφανίζεται διατεθειμένη να δημοσιοποιηθούν οι συνομιλίες του διαιτητή με την ομάδα του Video Assistant Referee.

“Βράζουν” στην Αλμπισελέστε με τη διαιτησία του ημιτελικού του Κόπα Αμέρικα με τη Βραζιλία, όπου σε δύο φάσεις στις οποίες ζήτησαν πέναλτι ο ρέφερι της συνάντησης δεν έκανε καν τη χρήση του VAR για να δει αν όντως ήταν “καθαρές” ή υπήρχε κάτι επιλήψιμο. 

 Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής μάλιστα απέστειλε και σχετική επιστολή στην Conmebol (ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής), όπου ζητάει μεταξύ άλλων να ανοίξει η ενδοεπικοινωνία ανάμεσα στον Κολομβιανό διαιτητή και την ομάδα του VAR, ενώ θέτει επίσης θέμα κακού αγωνιστικού χώρου, καθώς κι άλλων οργανωτικών προβλημάτων. 

Σύμφωνα με την “GloboEsporte”, η Conmebol δεν έχει απαντήσει επισήμως, ωστόσο εμφανίζεται διατεθειμένη να ικανοποιήσει το αίτημα των Αργεντινών για τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών ανάμεσα στους διαιτητές VAR και τον ρέφερι της αναμέτρησης. 

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα