"Αλλαγές στο Τσάμπιονς Λιγκ για να βοηθήσουμε τους μεγάλους"

από Αντώνης Γκάτζιος

Σε συνέντευξή του στους «Times», ο πρόεδρος της UEFA αναλύει το πλάνο για τις αλλαγές στο Τσάμπιονς Λιγκ ώστε να βοηθηθούν οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι.

Είναι ήδη γνωστό το πλάνο της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για αλλαγές στις διασυλλογικές διοργανώσεις καθώς θα υπάρξει και μια τρίτη, ενώ έχουν πέσει στο τραπέζι αρκετές ιδέες, που αν εφαρμοστούν θα είναι μάλλον υπέρ των ισχυρών και σε βάρος των αδύναμων. 

Σύμφωνα με όσα είπε ο Αλεξάντερ Τσεφέριν στόχος είναι να προστατευθούν οι μεγάλες ομάδες που μπορεί να κάνουν μια καλή πορεία, αλλά δεν καταφέρνουν να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη σεζόν λόγω της θέσης που καταλαμβάνουν στη βαθμολογία του εθνικού πρωταθλήματός τους. 

«Θα θέλαμε να προστατεύσουμε ομάδες όπως ο Άγιαξ ή η Μονακό και η Λέστερ τα προηγούμενα χρόνια. Ο Άγιαξ έφτασε ως τα ημιτελικά και τώρα θα πρέπει να πουλήσει παίκτες και δεν ξέρει αν θα είναι και του χρόνου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητικός ηγέτης της UEFA. 

«Δεν νομίζω ότι αυτή η προστασία θα είναι εκτεταμένη, αλλά σίγουρα υπάρχουν ομάδες που την χρειάζονται. Μια ιδέα είναι να παίρνουν αυτόματα το εισιτήριο για την επόμενη σεζόν ομάδες που θα φτάνουν ως μια συγκεκριμένη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα το συζητήσουμε με τους συλλόγους και τις λίγκες» συμπλήρωσε ο Τσεφέριν, ο οποίος απέκλεισε επίσης για άλλη μια φορά τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας («Δεν πρόκειται να γίνει όσον είμαι εγώ επικεφαλής»), ενώ απάντησε και στις επικρίσεις που υπήρξαν για την διεξαγωγή του τελικού του Γιουρόπα Λιγκ στο Αζερμπαϊτζάν. 

«Εμείς ελέγχουμε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και πρέπει να βοηθήσουμε στην εξάπλωσή του και εκτός των μεγάλων χωρών. Η Άρσεναλ παραπονέθηκε εντόνως, κυρίως λόγω της πίεσης από τους οπαδούς της, αλλά όπου κι αν ήταν ο τελικός θα ήταν μακριά από ένα άλλο μέρος» σχολίασε. 

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα